Kennissen weten soms meer dan de professional (tip 3)

In de column ‘Your Money’ zal ik mijn tijd en ruimte wijden aan het kritisch bespreken van de belangrijke nieuwe financiële producten. In de komende tijd zal ik hierin een aantal praktische ideeën en tips aanreiken, ik raad u aan om hiermee uw voordeel te doen. Vandaag staat centraal hoe we het beste kunnen investeren.

Vandaag zal ik de gratis hulp op financieel gebied uit de doeken doen.

De laatste keer hebben we het gehad over betaalde financiële hulp. Het is gebleken dat financiële professionals de kosten die zij rekenen vaak in veelvoud weer voor je terugverdienen. Deze keer staan de gratis adviesverleners op het programma.

Financiële planners hebben namelijk niet altijd overal een antwoord op, of het beste antwoord voorhanden. Bovendien neigen ze vooral veel over het kerngebied van geldmanagement te weten, zoals verzekeringen en belastingen. En iets minder over de dagelijkse financiële keuzes die we maken.

Interessante blogs

Gelukkig zijn er een groot aantal webforums en blogs uit de grond geschoten omtrent bijna elk aspect van het uitgeven en sparen. Zo is HypothekenBlog een geweldige bron voor al uw hypotheekzaken.

Voor vraagstukken over belastingen kan ik de Geld Blog aanbevelen. Daarnaast geeft YourCredit fantastische tips over creditcards.

Het is haast onmogelijk om al deze sites regelmatig te bezoeken. Maar ze zijn erg praktisch voor het onderzoeken van bepaalde vragen. De meeste van deze deskundige consumenten staan open voor uw vragen (zolang u eerst de archieven inkijkt om te zien of het antwoord op uw vraag daar niet reeds bijstaat).

Volgende week meer over één van de laatste, en meest gemakkelijk uitvindingen op financieel gebied. Een geschenk uit de hemel als je het mij vraagt.

Lees ook:Maak eens een praatje (tip 5)
Lees ook:Betaalde financiele hulp kan lonen! (tip 2)
Lees ook:Alles kan (zoals het zou moeten) automatisch (tip 4)
Lees ook:Wat vindt Forbes van Nederland?
Lees ook:Jack Hoogland – Waarom belegt Buffett niet in goud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.