ING neemt ABN AMRO van Fortis over (update)

ING zou binnen twee weken de activiteiten van ABN AMRO overnemen van Fortis. Fortis werd gedwongen tot de verkoop.

ING is in onderhandeling met Fortis over acquisitie van een deel van ABN AMRO. Bronnen rondom de gesprekken hebben dit bevestigd tegenover persbureau Reuters. De onderhandelingen zouden binnen twee weken worden afgerond.

ING zou 10 miljard euro over hebben voor de activiteiten van ABN AMRO. Vorig jaar betaalde Fortis nog 24 miljard euro.

"Niet Gedwongen"
“Fortis is door politici niet gedwongen om ABN AMRO af te stoten.” Dit zegt topman Filip Dierckx vandaag in een toelichting op de gedeeltelijke nationalisatie van zijn bedrijf. Eerder werd de indruk gewekt dat Fortis ABN AMRO verplicht moest opgeven.

Prijs
Dierckx zei verder dat Fortis zich 'een beetje verkeken heeft op de prijs van ABN AMRO'. "We hebben daar achteraf teveel voor betaald. De integratie van ABN AMRO leggen we nu stil, het is op dit moment niet verstandig en onvoorzichting om hierin te investeren.”

Dexia
Na Fortis zou nu ook branchegenoot Dexia in de problemen zitten. De Belgische bank verloor in de ochtendhandel tot nu toe circa 20 procent, op geruchten dat het een kapitaalverhoging gaat aankondigen. Dexia zou, evenals Fortis eerder, zijn aandelen gaan uitgeven teneinde de kapitaalhuishouding op orde te krijgen, zo schreef de Franse krant Le Figaro.

Dexia, dat niet op de berichtgeving wilde reageren, heeft mogelijk ook problemen in Duitsland. De bank zou een grote positie hebben in Hypo Real Estate, een Duitse hypotheekbank die in zwaar weer is geraakt. Het aandeel Hypo Real Estate verloor vandaag tweederde van zijn waarde.

Koersen
De AEX (-3,83 procent op 340,99 punten) klapte vanochtend ondanks de redding van Fortis ineen. Beleggers haken massaal af, nu de kredietcrisis zich als een olievlek uitbreidt. ING (-6,2%) en Fortis (-4%) delen in de malaise.

www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:ING ziet af van ABN AMRO
Lees ook:Beursplein 5 vanochtend hoger van start
Lees ook:Wat houdt aandeelhouder Fortis over?
Lees ook:ABN AMRO wil af van Fortis
Lees ook:‘Fortis Nederland kan ook aan BNP worden verkocht’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.