5,5 procent op een spaarrekening bij ATB in Nederland

De Amsterdam Trading Bank (ATB) biedt 5,5 procent rente op een spaarrekening. Hiermee gaat AMT Icesave, Landsbanki en Alex voorbij.

Het Nederlandse Amsterdam Trading Bank (ATB) neemt het heft in handen op de Nederlandse spaarmarkt. AMT biedt spaarders liefst 5,5 procent rente. IJslandse banken als Icesave en Landsbanki veroverden de afgelopen tijd de markt met hun aanbieding van 5 procent.

Voorwaarde
In tegenstelling tot Dirk Scheringa, die met zijn DSB bank 7,5 procent bood voor een spaarrekening, zit er hier geen grote adder onder het gras. Bij DSB moest de rente 10 jaar vast en kreeg je bij een faillissement je geld niet terug. Bij ATB hoef je voor 5,5 procent rente je spaargeld slechts een half jaar vast te zetten.

ATB
Na contact met ATB blijkt dat het echt zo simpel is. Je opent een internetspaarrekening, waar je 5 procent rente op krijgt. Hierna kan je, met een minimale inleg van 5.000 euro, een deposito openen voor minimaal een half jaar. De beloning is 5,5 procent rente op jaarbasis. Het is overigens niet mogelijk om tussentijds het geld van de deposito terug te trekken.

DNB
ATB, een dochter van het Russische Alfa-Bank, meldt verder dat het een Nederlandse bank is die volledig onder toezicht van De Nederlandsche Bank valt. DNB garandeert particulieren bij faillissement van een bank hun spaargeld tot 20.000 euro.

Lees ook:5 procent rente op een spaarrekening
Lees ook:Icesave spaarders krijgen verklarende email van de spaarbank
Lees ook:Nog meer problemen in IJsland
Lees ook:DNB start betaling spaarders Icesave
Lees ook:Icesave gooit handoek in de ring

5 reacties op “5,5 procent op een spaarrekening bij ATB in Nederland

 1. Piet

  Wat een onzin, dit is gewoon een deposito dus. Bij NIBC direct kun je 5,7% krijgen als je het 9 maanden vastzet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Anneke Ranzato

  Of 5,5% bij 3 maanden vast, met een minimale inleg van € 1.000. Ook bij NIBC Direct. Dus eerlijk gezegd zie ik het bijzondere van dit aanbod van ATB Bank ook niet helemaal.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Alexander Steemers

  Dat van NIBC Direct is nieuw voor mij. Bij ATB kan je het van en naar je internetspaarrekening boeken.

  Werkt dit ook zo bij NIBC of moet je allerlei toeren uithalen?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Anneke Ranzato

  Geen idee, ik heb geen rekening bij NIBC Direct. Maar ik zou verwachten dat het wel zo gaat – da’s eigenlijk bij iedere bank die internetsparen en deposito’s aanbiedt wel het geval volgens mij.

    /   Beantwoorden  / 
 5. mtblive

  We are looking for fans off the mountainbike sport, freeride,downhill,4x,bmx, trail and all other cycling off road sports.
  We want to give sport the attention that it deserves. So can you write an you love 1 off those sports Please contact us.
  We will try to help you to promote youre sport.
  http://www.mtb-live.commountainbike news

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.