Overheid VS wil autosector steunen

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wordt onder druk gezet om het reddingsplan uit te breiden naar verzekeraars en autoproducenten.

De Amerikaanse Minister Paulson van Financiën staat onder grote druk. Het reddingsplan ter waarde van 700 miljard dollar voor de bankensector is in werking gesteld, en ogenblikkelijk duiken de aasgieren op de fondsen. Uit de verzekerings- en autowereld luiden stemmen die een deel van de taart opeisen.

“De Amerikaanse overheid zou niet slechts de banken, alsook de verzekeraars, effectenmakelaars en  autoproducenten moeten steunen. Ook deze instellingen spelen een vitale rol in de Amerikaanse industrie”, aldus Steve Bartlett, de voorzitter van FSR, een vereniging van de 100 grootste financiële bedrijven.

De noodlijdende autosector, die reeds vanaf de jaren 1980 aan het krimpen is, wordt door de kredietcrisis nog verder in de hoek gedrukt. Politici uit Michigan, met Detroit de autostaat van Amerika, hebben reeds een verzoek gedaan aan Paulson om de liquiditeit in de autosector te verhogen.

Plan
Het plan van Paulson voorziet niet in de steun aan verzekeraars, en al helemaal niet aan autoproducenten. De 700 miljard dollar mogen worden ingezet om de Amerikaanse financiële sector, en dan vooral de kredietmarkten, op orde te brengen.

Aanpassing
Het plan is overigens al op een belangrijk punt aangepast. Eerst was het slechts de bedoeling om 'slechte' kredieten op te kopen, nu heeft de Staat reeds belangen genomen in de negen grootste banken van het land.

Lees -hier- meer over het verrassend simpele plan.
Zie -hier- hoe de Daily Show Paulson op zijn plaats zette wegens de aanpassing van zijn plan.

 

Lees ook:Het simpele reddingsplan van Bush en Paulson
Lees ook:‘Amerikaans reddingsplan is veelbelovend’
Lees ook:Amerika’s financiele sector is hard toe aan hervormingen
Lees ook:Bush en Paulson hebben een plan
Lees ook:Amerikaanse banken hebben 1200 miljard nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.