Fortis bevestigt schikking woekerpolis

De bankverzekeraar trekt 780 miljoen euro uit om gedupeerde polishouders te compenseren. Het gaat om 60 procent van de 1,1 miljoen polishouders.

Na Delta Lloyd en ING is Fortis de derde grote financial die een schikking treft in de woekerpolisaffaire. In een persconferentie vandaag bevestigden Fortis en de stichtingen Woekerpolisclaim en Verliespolis een schikking ter waarde van 750 miljoen euro.

ASR Nederland, de naam waaronder Fortis Verzekeringen Nederland nu opereert, zal circa 60 procent van de 1,1 miljoen polishouders compenseren. Dit kost het bedrijf, na aftrek van belastingen, 580 miljoen euro.

Pijpleiding
Er zijn, na de schikkingen met Delta Lloyd, ING en Fortis, nog drie andere grote spelers over. Op dit moment zijn er gesprekken gaande met Aegon, Achmea en SNS Reaal. Er is tevens overleg tussen de stichtingen en circa 20 kleine aanbieders van woekerpolissen. In beleggingspolissen zijn jarenlang te hoge kosten doorberekend aan de klant. Jarenlang hebben verzekeraars zich vol kunnen vreten ten koste van de klant. Laten wij hopen dat wij niet belazerd worden door een kunstmatig hoge premie voor de autoverzekering.

Lees ook:Woekerpolis en Verliespolis maken winst op schikking
Lees ook:Bos: iedereen moet schikken in woekerpolis (update)
Lees ook:Delta Lloyd betaalt 300 miljoen wegens woekerpolis (update)
Lees ook:Ook Nationale Nederland treft schikking inzake woekerpolis
Lees ook:ING bevestigt schikking woekerpolis

3 reacties op “Fortis bevestigt schikking woekerpolis

 1. Marije de Man

  Heeft iemand enig idee waar je je moet aanmelden indien je een woekerpolis van Fortis ASR hebt?

  Alvast bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert du Bois

  Beste Marije,

  Volgens mij kun je het beste contact opnemen met de Vereniging van Effectenbezitters (www.veb.net)

    /   Beantwoorden  / 
 3. P. de Mol

  Ik ben lid van verliespolis en in het bezit van een Waerdy belggingspolis. Inmiddels is er een schikking met Fortis. Moet ik evengoed de wrakingsbrief versturen of wordt elk “beleggingsslachtoffer” indien de berekende kosten daar aanleiding voor geven gecompenseerd?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.