Nieuwe bankenplan Obama zou tot 2.000 miljard kunnen kosten

“De president zal alles doen wat nodig is om het financiele systeem te stabiliseren”.De Amerikaanse overheid komt mogelijk binnen een paar dagen met een nieuw plan om de financiële sector uit de brand te helpen, zo schrijft The Wall Street Journal. President Barack Obama zou een aantal opties overwegen, die de Staat tot 2 biljoen (2.000 miljard) dollar kunnen kosten.

Opties
Allereerst overweegt de regering-Obama de creatie van een zogenoemde ‘bad bank’, die alle ‘slechte beleggingen’ van banken uit de kredietmarkt zal opkopen. Een andere mogelijkheid is de directe aankoop van gewone aandelen van banken, iets wat onder de regering-Bush ook veelvuldig is gebeurd.  Ook de aankoop van converteerbare obligaties wordt overwogen.

Alles wat nodig is
Een woordvoerder van het ministerie van Financiën meldde in een reactie dat ‘de president alles wat nodig is zal doen om het financiele systeem te stabiliseren en de kredietstroom naar bedrijven en consumenten te hetstellen’.

Lees ook:Het simpele reddingsplan van Bush en Paulson
Lees ook:‘Amerikaans reddingsplan is veelbelovend’
Lees ook:Bush en Paulson hebben een plan
Lees ook:Amerikaanse banken hebben 1200 miljard nodig
Lees ook:‘Fortis wil kroonjuwelen verkopen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.