Gert Pot van Caribbean Comfort opgepakt

Gert Pot van Caribbean Comfort van bed gelicht

Volgens een artikel in de Telegraaf is Gert Pot, de baas bij beleggingsfonds Caribbean Comfort, begin deze week van zijn bed gelicht door de Dominicaanse politie. Pot zou verantwoordelijk zijn voor een fraude met een omvang van tientallen miljoenen euro’s. Vorig jaar veroordeelde de rechter hem al tot twee maanden cel, maar Pot heeft deze nooit uitgezeten omdat hij weigerde de Dominicaanse Republiek te verlaten. Nu hij is gearresteerd zal dit waarschijnlijk snel veranderen.

Caribbean Comfort

Het beleggingsfonds beloofde beleggers een uiterst luxe golfresort te bouwen waar elke investeerder ook nog eens een maand zelf mocht verblijven. Vooralsnog is er echter nog geen steen gelegd. Dit terwijl de verkoop gewoon doorging. Aanleiding voor justitie om bij het kantoor in Nederland een inval te doen.

Lees ook:Gert Pot, Caribbean Comfort, opgepakt en in Nederland
Lees ook:CIG Biodiesel liegt over AFM-onderzoek
Lees ook:Bartels wordt rijk door fraude?
Lees ook:Private equity komt met nieuwe truc
Lees ook:Pure Energy failliet verklaard

11 reacties op “Gert Pot van Caribbean Comfort opgepakt

 1. Ypie

  Ook de heer Niels Egeler hoort nog in het rijtje
  Deze gladde nam zelfs €.20.000 aan contanten mee van een participant daarna niets meer gehoord!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert du Bois

  Contant betalen is wellicht ook niet het meest verstandig. Dit roept direct vragen op over de herkomst (zwart?). Verstandig is om transacties altijd via een bank te laten verlopen dan valt altijd aan te tonen dat de storting heeft plaatsgevonden. Ook het terughalen van geld wordt hierdoor eenvoudiger. Overigens wil ik op geen enkele manier beweren dat het in dit specifieke geval om ‘fout’ geld ging. Wel dat de aannemer van het geld mogelijkheden ziet om het geld te verduisteren waarbij aangifte door de gedupeerde uitblijft (omdat het geld officieel niet bestaat).

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ypie

  Hier is geen sprake van zwart of fout geld deze mensen hebben een stukje overwaarde van hun huis benut wat inhoud hypotheek verhoging.
  ook is er aangifte bij de plaatselijke politie gedaan maar deze komen ook niets verder.
  Niels heeft zelfs een schuldbekentenis achter gelaten wat natuurlijk een stukje vertrouwen geeft
  Nu zou ik ook niet met contant geld betalen, maar of je het geld via de bank hebt betaald of contant
  op alle twee manieren ben je het kwijt.
  Hopende dat er nog wat over is en Gert zo coulant zal zijn om ons toch nog enigzins tegemoet zal kome, zodat we geen gebruik hoeven te maken van een dure advocaat.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Willem

  Deze oplichters kunnen niet hard genoeg worden aangepakt. Witte boorden crime.

  Goede projecten krijgen het door dit soort scum steeds lastiger om inversteerders te vinden.
  Net als bij de teakfondsen, vindt je tussen de bomen het bos niet meer. Dan maar geen één meer totdat de overheid helderheid geeft (?).

  Tijd dat de grootbanken zich weer eens in deze markt storten en garanties (kunnen) afgeven.
  Tot zolang zou ik maar op mijn spaarcentjes blijven zitten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Alexander Steemers

  Inderdaad altijd een hard gelag dat een hele branche/sector wordt geraakt door enkele malafide partijen. Probleem is dat particuliere beleggers vaak over te weinig informatie beschikken of kennis ontberen en daardoor het kaf niet van het koren kunnen scheiden.

    /   Beantwoorden  / 
 6. willem cohiba

  Gert Pot werkte samen met Mart Augustin, een gesjeesde directeur van een grote verzekeraar. Hun presentatie was heel sterk. Ze hielden aanvankelijk kantoor aan het Olympiaplein en later aan de Amsteldijk.
  Pot schermde met zijn verleden bij Bank Coutts & Co in Zwitserland. Hij kwam degelijk en betrouwbaar over. Bovendien waren er meerdere aanbieders in dit soort vakantiehuizen-share programmas en dan was Pot nog niet zo’n slechte keuze, althans zo leek het.
  Intuitief voelde ik dat er iets rammelde aan het verhaal. Er was geen grote bekende bank bij betrokken en het was een enorme one-man show.
  Achteraf ben ik toch wel verbaasd dat het een complete scam blijkt te zijn geweest. Hondsbrutale oplichting. Knap gedaan.

    /   Beantwoorden  / 
 7. f.j.borgsteijn

  geachte Dames/Heren de heer Niels Egeler van Caribbean Comfort is nog steeds actief ik heb meer inlichtingen over deze Niels die het nog niet verleert is om de boel te tillen ! zijn kinderen Niels jr en Magie worden nu emotioneel mishandelt en buiten school opleiding gehouden CONANI jeugdzorg de Nederlandse ambassade in Santa Domingo zijn reeds ingeschakeld graag reactie vr groet Frans Borgsteijn

    /   Beantwoorden  / 
 8. Peter

  Weeeerrrrr oplichting als het gaat om beleggen. Te pijnlijk dat het vertrouwen van mensen zo geschaad wordt! Wees allemaal een stapje voor en voorkom fraude! Verdiep je voldoende ajb

    /   Beantwoorden  / 
  1. frans borgsteijn

   beste peter , het gaat niet alleen nu om de financiele oplichting maar erger nog om de oplichting van zijn eigen kinderen , die voor gehouden werden dat ze naar nederland konden komen om een eerlijk leven te gaan leiden met opleiding en verzorging zoals nederlanders die gewent zijn te krijgen . Maar vader Niels Egeler houdt ze in de Dominicaanse Republiek ! DE Nederlandse Ambassade in DC heeft de volledige info over deze Niels Egeler en zal deze graag met u delen . groet Frans

     /   Beantwoorden  / 
   1. Peter

    Wat afschuwelijk! Bedankt voor je uitleg Frans!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.