CIG Biodiesel liegt over AFM-onderzoek

CIG Biodiesel beweerde tegenover zijn klanten dat het zelf de AFM heeft gevraagd voor een onderzoek na negatieve berichten in De Telegraaf. Volgens de AFM is deze bewering een leugen.CIG Biodiesel, een Nederlands beleggingsfonds, heeft bewust onwaarheden verspreid onder zijn klanten over een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat schrijft De Telegraaf vandaag. CIG Biodiesel verspreidde brieven onder zijn klanten waarin het beweerde dat het zelf de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft uitgenodigd voor een onderzoek. Het beleggingsfonds verstuurde de brieven nadat De Telegraaf had geschreven dat CIG Biodiesel valse informatie verstrekte over de bouw van een fabriek in Oostenrijk. De AFM laat echter weten dat het zelf het initiatief heeft genomen om het fonds onder de loep te nemen. Volgens de toezichthouder is de bewering van de CIG Biodiesel dat het de AFM zelf heeft gevraagd “pertinente onzin.”

Al eerder ontmaskert

Het zakenblad Quote had eerder ook al CIG Biodiesel op onjuistheden betrapt. Quote achterhaalde dat een zogenaamde grote buitenlandse investeerder in het beleggingsfonds een vennootschap was van de oprichter van CIG Biodiesel.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Lees ook:AFM start onderzoek naar beleggingsfonds CIG Biodiesel
Lees ook:Partrust failliet verklaard
Lees ook:AFM: advisering over beleggingsverzekering moet beter
Lees ook:AFM neemt onderzoek woekerpolis over
Lees ook:Quote ontmaskert CIG Biodiesel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.