Oliebollenrally AEX voorbij

De AEX is op een dag met dunne handel lager gesloten. Het is het eerste verlies nadat de index zes dagen achtereen met winst sloot. De AMX wist vandaag wel het hoofd boven water te houden. De AsCX zette een redelijk winst neer.

De AEX is op een magere handelsdag in het rood gesloten. Na een licht openingsverlies zakte de AEX in de ochtendhandel dieper in het rood. Vanaf het middaguur begon de handel echter weer wat aan te trekken en wist de index een deel van de verliezen goed te maken. Uiteindelijk sloot de AEX 0,63 procent lager op 335,14 punten. Daarmee is er een einde gekomen aan de zes dagen durende oliebollenrally. Op 18 december sloot de AEX op 324,63 punten, waarna zes dagen achtereen hoger werd gesloten. Gisteren noteerde de index een slotstand van 337,28 punten.

De AMX wist kort voor sluit toch nog in de plus uit te komen. De slotstand van de midkap was 509,10 punten, een winst van 0,05 procent. De AsCX was vandaag het lichtpuntje op het Damrak. De smallcap index won 0,40 procent.

Op de andere beurzen van Europa was het beeld ook al niet rooskleurig. De DAX sloot vanmiddag om twee uur met een verlies van 0,9 procent. De FTSE moest 0,73 procent inleveren en de CAC-40 sloot 0,62 procent in de min.

Stijgers en dalers

Kardan was winnaar op het Damrak. De investeringsmaatschappij zag de koers met 3,76 procent omhoog gaan. Na een slechte dag gisteren waren vastgoedfondsen vandaag bezig aan een inhaalslag. ProLogis European Properties won 2,13 procent. Kas Bank deed het ook goed met een winst van 2,12 procent. Vastgoedfondsen Homburg en Corio wonnen respectievelijk 1,56 en 1,55 procent.

Qurius voerde vandaag de verliezers aan. Na een flinke koersstijging gisteren eindigde Qurius na winstnemingen 3,89 procent lager. InnoConcepts moest wederom inleveren. Vandaag bedroeg het verlies 2,30 procent. Largecap financials hadden een slechte dag. ING daalde 2,21 procent en Aegon verloor 1,83 procent.

Wall Street

Wall Street weet ondanks de meevallende Chicago PMI niet uit de rode cijfers te komen. De Chicago PMI kwam in december uit op 60,0, de hoogste stand in drie jaar tijd. Rond de klok van kwart voor zes staat de S&P 500 0,14 procent lager en verliest de Dow Jones 0,02 procent. De Nasdaq moet 0,13 procent inleveren. Grote verliezer in de ochtendhandel is Microsoft met 1,36 procent. Financials moeten echter ook terrein prijs geven nadat General Motors financiële divisie GMAC weer heeft aangeklopt voor staatssteun. Bank of America en American Express verliezen respectievelijk 0,7 en 1,2 procent.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Lees ook:Damrak bijna 2 procent hoger gesloten
Lees ook:AEX wederom op winst
Lees ook:AEX opent lager na verliezen VS
Lees ook:AEX na een volatiele dag toch op winst
Lees ook:Amsterdamse beurs maakt lagere opening niet goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.