Beursupdate 4 januari: ING trekt de kar op hogere AEX

De AEX is vanochtend voortvarend van start gegaan. Na een openingswinst van meer dan een half procent noteert de index rond half elf een procent hoger. ING en Philips zijn vanochtend erg gewild bij beleggers.

Het Damrak is met een goede winst aan 2010 begonnen vanwege optimisme onder beleggers over het economisch herstel dit jaar. Rond de klok van half elf staat de AEX 1,0 procent hoger op 358,6 punten. Alleen vastgoedfondsen Corio en Unibail-Rodamco staan in het rood. Daarnaast is de AEX koploper in Europa. De DAX wint 0,8 procent, de CAC-40 staat 0,9 procent hoger en de FTSE noteert plus 0,5 procent.

ING wint flink na adviesverhoging

ING trekt vanochtend de kar op de AEX met een winst van 2,3 procent nadat analist Dirk Peeters van KBC Securities zijn koersdoel verhoogde van 6,50 naar 9,00 euro en zijn advies bijstelde van Reduce naar Buy. Peeters stelde zijn koersdoel en advies naar boven bij omdat… Lees verder op DeAandeelhouder.nl of bekijk de video hieronder.

Lees ook:Beursupdate 15 december: AEX zakt weg, Arcelor op winst
Lees ook:Beursupdate: Boskalis wint na adviesverhoging
Lees ook:AEX bijna volledig in het rood
Lees ook:Beursupdate 21 december: Spyker stijgt flink na bod op Saab
Lees ook:Beursupdate 1 december: Imtech op winst na overnames

9 reacties op “Beursupdate 4 januari: ING trekt de kar op hogere AEX

 1. auteur

  Zuid-Afrika groeide op korte tijd uit tot een ware wereldproducent op het vlak van goud. In 1886 vond een boer een stuk gesteente met goud op zijn grond in Witwatersrand, en dit was de start van een ware industrie. Algauw werden op tal van plaatsen goudvondsten gedaan, wat een ware goudrush veroorzaakte. Fortuinzoekers vanuit de hele wereld zakten naar Zuid-Afrika af. Vaak waren ze wanhopig en hadden ze hebben en houden verkocht om de overtocht te kunnen maken.
  De nederzetting in de buurt van de eerste goudvondst werd algauw Johannesburg genoemd, een stad die op enkele jaren tijd al 150.000 inwoners lokte waarvan het merendeel direct of indirect met de goudwinning en de goudhandel verbonden was.

    /   Beantwoorden  / 
 2. auteur

  Beleggers kunnen ruim kiezen uit grote waaier aan gouden beleggingsmunten die door de verschillende regeringen over de hele wereld worden uitgegeven. Dit kan structureel zijn op vaste basis, maar ook als gelegenheidsmunten voor speciale gelegenheden, verjaardagen, feesten, en andere merkwaardige gebeurtenissen die op die manier herinnerd worden.
  Deze munten zijn wettelijke betalingsmunten in het land van uitgifte, dit echter op grond van hun nominale waarde, en niet op basis van hun goudwaarde die doorgaans gering is. Het is dus de waarde die op de munt vermeld staat en niet de waarde van het goud dat in de munt zit.
  Destijds was dit anders. In vroegere geldsystemen werd de nominale waarde van de belangrijkste munten doorgaans gekoppeld aan de intrinsieke waarde. De nominale waarde van munten lag in de realiteit echter steeds hoger dan hun intrinsieke waarde. Deze meerwaarde dekt voor de staat de kosten van het munten slaan.

    /   Beantwoorden  / 
 3. auteur

  Vooraleer je een akkoord sluit, is het nodig enkele belangrijke vragen te stellen. Eis hierbij een klaar en duidelijk antwoord, dat je eventueel nog aan andere handelaars kan voorleggen om te zien of zij betere voorwaarden kunnen bieden.
  1. Stelt de firma voor met het oog op het verzekeren van je kapitaal?
  2. Stelt ze voor met het oog op een speculatief profijt?
  3. Hoe moet je portfolio met zilver op evenwichtige wijze worden samengesteld?
  4. Welke vormen van betaling worden geaccepteerd?
  5. Wat zijn eventuele extra kosten? Hier zit vaak het addertje onder het gras, dus extra uitkijken!

  Kijk uit voor ‘koopjes’

  Voor ‘koopjes’ in de zilverbranche moet je extra op je hoede zijn. Integendeel zelfs, zilver dat je aan een opvallend lage prijzen, die beduidend lager is dan bij de concurrentie, onder het mom ‘tijdelijke promotie’ te koop wordt aangeboden is meer dan verdacht. Als een voorstel te goed om waar te kunnen zijn klinkt, is het dat helaas meestal ook.
  Vergelijk steeds gelijkaardige producten met elkaar. Vraag naar het zilverpercentage en baseer je vergelijking daarop.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Accident Lawyer Maryland

  Beleggers kunnen ruim kiezen uit grote waaier aan gouden beleggingsmunten die door de verschillende regeringen over de hele wereld worden uitgegeven. Dit kan structureel zijn op vaste basis, maar ook als gelegenheidsmunten voor speciale gelegenheden, verjaardagen, feesten, en andere merkwaardige gebeurtenissen die op die manier herinnerd worden.Deze munten zijn wettelijke betalingsmunten in het land van uitgifte, dit echter op grond van hun nominale waarde, en niet op basis van hun goudwaarde die doorgaans gering is. Het is dus de waarde die op de munt vermeld staat en niet de waarde van het goud dat in de munt zit.Destijds was dit anders. In vroegere geldsystemen werd de nominale waarde van de belangrijkste munten doorgaans gekoppeld aan de intrinsieke waarde. De nominale waarde van munten lag in de realiteit echter steeds hoger dan hun intrinsieke waarde. Deze meerwaarde dekt voor de staat de kosten van het munten slaan.
  +1

    /   Beantwoorden  / 
 5. onlinebeleggen

  Netjes, na de zware daling van de AEX na de tsunami was dit herstel wel te verwachten. Zelf hoop ik erg dat de situatie rond de kerncentrale nog gaat verbeteren, en dat de Japanners verder leed wordt bespaard. Momenteel zit ik zowel short als long in GBP JPY en ik ben dan ook erg benieuwd naar de verdere resultaten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Kennis

  jammer dat blog niet meer wordt geactualiseerd

    /   Beantwoorden  / 
 7. Vermogensbeheer

  Momenteel ziet het er allemaal wat minder rooskleurig uit. Ik las dit bericht met veel belevenis, is het een oud bericht! Een typisch voorbeeld van er niet helemaal bij zijn met de gedachten.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Bank

  Vandaag gelezen dat chimpansees en dolfijnen ook goed kunnen beleggen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.