Gaan de Verenigde Staten verwoest worden van binnenuit ?

Ik las onlangs een stuk van Richard Russell, de man achter de oudste beursbrief van de States, die geboren werd in 1924 en dus de Grote Depressie nog heeft meegemaakt. Dit is wat hij schrijft :

“Als dit geen nieuwe Depressie is, wat is het dan…?”

“The signs are growing. I can see the signs in the number of vagrants in La Jolla and south in Pacific Beach. As I drive by I see little clusters of men and women (mostly men) huddled in doorways or sitting in the bushes beside the roads. These are vagrants, always a sign of a severe recession. Men holding cardboard signs stand by the side of the road. The signs read, “Vet needs work.” or “Single mom needs food for her three children.”

Tekens aan de wand. Het aantal bedelaars en vagebonden neemt toe in La Jolla en Pacific Beach. Mensen die maar wat hangen voor hun huis en op de stoep zitten of langs de weg. In ieder geval een teken van een ernstige recessie. Mensen ook met borden langs de weg : dierenarts zoekt werk. Moeder van drie vraagt om eten.

Where do these people live? I wonder, where do they sleep? How do they have the energy to stand in the blaring sun all day with their cardboard signs?

Waar wonen deze mensen, waar slapen zij ? Waar halen zij de energie om in de blakende zon met een bord te staan…wachten…

But they are the signs of hard times. I’ve seen them before — in the 1930s. Today they are pushing shopping carts around the city, carts filled with junk — old blankets, tin cans, old toys, anything, it seems to fill up their carts.

Zij zijn de tekenen van harde tijden. Ik heb ze nog al eens gezien, in 1930. Vandaag duwen ze karretjes voort door de straten gevuld met rommel : blikjes, oud speelgoed, oude dekens, alles wat ze maar kunnen verzamelen.

These are the remnants of society, the “leftovers.” How do they survive, I keep wondering. And it scares me. These are people who have lost everything. And it is spreading. On Wall Street they’re “taking it to the streets.” But these people are being shoved into the streets and the alleys and the bushes of every town in the US.

And I think, “But why La Jolla?” And the answer is that “Nobody ever froze to death in La Jolla.”

Het “overschot” van de maatschappij, de achterblijvers, hoe overleven zij ? Het maakt me bang. Dit zijn degenen die alles verloren hebben. En…dit spreidt uit, naar elke stad in de VS. Ik vraag me af : waarom in La Jolla ? Het antwoord : in La Jolla is nog nooit iemand doodgevroren.

I’ve seen them weather the nights in NYC. Some sleep on top of the subway grills where warm air is pushed up from below. Some sleep on the steps of churches where the chances of being robbed are slim. Others sleep under slabs of cardboard, which are fashioned into little huts.

Ik zie ze de nachten in New York City trotseren, sommigen slapen boven de warmteroosters van de ondergrondse, sommigen in de beschutting van de kerk, anderen onder karton waarvan ze hutjes gemaakt hebben. De tekenen van harde tijden zijn overal, ze brengen wrange herinneringen mee aan 1930, de tijden van de Grote Depressie. Ik ben bang…

The signs of hard times are all about, but will it get harder? It all brings back bad memories of the 1930s. And to tell you the truth I’m scared.

And above it all stands Wall Street with its giant buildings and it heart of concrete. No wonder they hate the Street most when hard times arrive.”
Boven dit alles uit torenen de gigantische gebouwen van Wall Street met zijn hart van beton. Geen wonder dat het net Wall Street is dat ze nog het meest haten…

Wij proberen met Haagen Invest steeds trends te herkennen en daar vroeg genoeg in te zitten. De huidige grote trend is die van de grondstoffen, die in een win-win situatie zitten : als de economie het goed doet is er veel vraag naar; als de economie het slecht doet wordt er meer geld gedrukt en stijgt ook de vraag naar hard assets, tastbare waarden.

Lees ook:Regering VS presenteert hulpwebsite tegen crisis
Lees ook:Marc Haagen: Waarom 2012 het jaar van zilver wordt !
Lees ook:Marc Haagen – Moord uit zelfverdediging: Detroit als toekomstbeeld van de VS
Lees ook:Marc Haagen – Over de manipulatie van goud en zilver
Lees ook:Beleg volgens de richtlijnen van Franklin Templeton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.