Categorie: "Beleggingsadvies"

Een kostbare misvatting

Voordat deze economische crisis begon was het leven simpel. Een behoudend mens zette zijn geld op een spaarrekening en/of kocht staatsobligaties. Iemand die wat meer risico wilde nemen ging beleggen. Deed je dus niets met je geld, dan liep je geen risico en nam je genoegen met een beperkt rendement.

Het probleem met short gaan

De markten kruipen almaar hoger. De verleiding om short te gaan wordt steeds groter. Toch zijn er een enkele cruciale nadelen verbonden aan het inspelen op een daling van de beurs.

We kaartten het in onze weekend nieuwsbrief al aan. De markt wordt moe. De beursstijging verloopt steeds stroever en de onheilsberichten nemen toe. We wezen eerder in onze blogs op het achterblijven van de Dow Jones Transport index. Reken hier ondertussen ook de Russell 2000 index bij, het small cap segment. De beursstijging is minder breed gedragen.

Gerard Jager: Extra geld verdienen met voormalige ABN-AMRO garantieproducten

Kans op gemiddeld 9% rendement per jaar met de Range Accrual Note 2005-2035 met 100% aflossingsgarantie / niet achtergesteld
door Gerard Jager

Onbekend maakt onbemind, maar daarom vaak erg aantrekkelijk voor beleggers die bereid zijn wat meer speurwerk te verrichten.

Wij gaan terug naar 2005. In die tijd gaf ABN-AMRO veel nieuwe garantieproducten uit, waaronder de Range Accrual Note 2005-2035. De eerste vijf jaar bood dit product een vaste rente van 6% per jaar. In de jaren daarna 5,5% op jaarbasis voor elke dag dat de 10-jaarsrente gelijk of hoger was en is dan de 2-jaarsrente.