5 procent rente op een spaarrekening

Momenteel stunten Alex, SNS, DSB Bank etc. met hun rentetarieven. Naar nu blijkt kan het nog veel beter. De IJslandse bank Landsbanki biedt op dit moment een rente van 5 procent op een spaarrekening. Beleggers die even niet meer weten waar te investeren met hun vermogen, kunnen hun geld hier prima parkeren en het weer opnemen als zij kansen zien. 

De rekening die de Landsbanki biedt kent geen minimumsaldo en het geld is vrij opneembaar. Meest ideale is nog eens dat het een internetrekening betreft die deels onder de garantie van De Nederlandse Bank valt. Dit betekent dat uw kapitaal tot 40.000 euro gedekt is.

Europese tour

Nederland is niet het eerste land dat de Landsbanki aandoet met deze rekening. Eerder al konden Britten profiteren van de hoge rente. Maar liefst 5,7 miljard euro werd gestald bij de IJslandse bank. Ook in Duitsland, Belgie en Luxemburg kunnen spaarders gebruik maken van de hoge rente.

Uit nood geboren?

Overigens is Landsbanki niet de enige IJslandse bank die het heeft voorzien op uw spaargeld. Ook Kaupting biedt een dergelijke rekening aan. IJsland is stevig geraakt door de kredietcrisis als gevolg waarvan de nationale banken moeite hebben om geld te lenen waarmee ze hun buitenlandse schulden willen aflossen.

Extra garantie

De IJslandse nationale bank werkt nauw samen met die van Noorwegen, Zweden en Denemarken. Zij hebben recent aangegeven ieder voor 500 miljoen euro extra garant te staan. Hiermee lijkt uw spaargeld tenminste voor de korte termijn veilig.

Lees ook:Nog meer problemen in IJsland
Lees ook:5,5 procent op een spaarrekening bij ATB in Nederland
Lees ook:Zelf je spaargeld ophalen in IJsland
Lees ook:DNB start betaling spaarders Icesave
Lees ook:Internetbank Icesave in de problemen door nationalisatie IJslandse bankensector?

4 reacties op “5 procent rente op een spaarrekening

 1. Peter Hoogveld

  Vanwege de lage rentetarieven heb ik besloten om een spaardeposito te openen in de Filippijnen. Ik geniet nu al 4 jaren van 20% Belastingvrije rente, alhoewel de huidige rente voor nieuwe rekeningen 18% is. Tot nu toe is de rente iedere maand keuring op mijn rekening gestort. De inleg is volledig verzekerd door de Overheid. Voor meer info: http://themoneymakers.org

    /   Beantwoorden  / 
 2. Diederik van Leeuwen

  Hi Peter, dat klikt heel interessant. Mag ik weten hoe je dat hebt gevonden en hoe betrouwbaar dat is? Gigantische rente, zeg!

    /   Beantwoorden  / 
 3. robert

  in dit licht bezien is de japanse carrytrade ook interessant om eens nader te bekijken. wellicht een goed idee voor mij om hier binnenkort eea over te schrijven

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ronald

  Op zich een mooi rendement, al loop je in de 5 jaar looptijd wel een groot valutarisico.
  Verschil in inflatie en de verschillen in de verhouding van de waarde van de munteenheden kunnen zo groot worden dat je uiteindelijk geen rendement overhoudt. Het gaat niet alleen om het rentepercentage.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.