Categorie: "Columns"

Een kostbare misvatting

Voordat deze economische crisis begon was het leven simpel. Een behoudend mens zette zijn geld op een spaarrekening en/of kocht staatsobligaties. Iemand die wat meer risico wilde nemen ging beleggen. Deed je dus niets met je geld, dan liep je geen risico en nam je genoegen met een beperkt rendement.

Besparen is uit, groei is in

Er lijkt een fundamentele verandering plaats te vinden in het publieke debat. Politici, economen en andere invloedrijke personen zijn er stilaan over eens dat groei een betere oplossing is om de schulden te lijft te gaan. Beleggers kunnen zich maar beter positioneren voor de nieuwe realiteit.

Uitverkoop tafelzilver: who’s next

Na de verkoop van Wavin aan Mexicanen, de geplande overname van TNT Express door UPS en nu dan weer een Slimme Mexicaan die een voornaam strategisch belang in KPN neemt kunnen we gerust zeggen dat we in Nederland ons tafelzilver aan het verpatsen zijn.

Verkiezingskoorts

We waren afgelopen weekend getuige van een monumentale koerswijziging binnen Europa. Steeds meer Europeanen zetten zich af tegen de strenge besparingsmaatregelen. Maar ook elders in de wereld rommelt het. Beleggers verrekenen meer risico.

Eindejaarsdoel AEX 370

Het eerste trimester van 2012 zit er bijna op en is al met al voor aandelenbeleggers geen onverdeeld succes gebleken. De AEX begon het jaar op 312, steeg even naar 336, maakte begin deze week een voorlopig dieptepunt rond 300 en staat na 4 maanden handel vrijwel ongewijzigd.