De ECB als drugdealer

Herinner u dat de Europese Centrale Bank in december 489 miljard vers verzonnen, gloednieuw knisperende euro’tjes aan de banken van Euroland aanbood ? LTRO was the new kid in town, Long Term Refinancing Operation, joehoe ! Wel, they did it again : ditmaal voor niet minder dan 530 miljard ! Helaas, de aan free money verslaafde markten hadden op…1000 miljard gerekend…

Een miljardje hier, een miljardje daar, pretty soon we’ll be talking some serious money…! In oktober 2010 voorspelde ik al (bewijs : de tweede video op www.haageninvest.com) dat het geld niet tot bij de mensen komt; ik refereerde toen naar wat de Amerikaanse tegenhanger de Federal Reserve deed. Maar hetzelfde kan nu herhaald worden : dit geld komt weer niet in de economie terecht ! Want wat lees ik zopas : diezelfde banken die het free money kregen (leningen op drie jaar tegen ocharme één procent intrest, wou dat ik zo’n soort lening kon vast krijgen)…parkeerden zonet 777 miljard
terug bij die ECB !

M.a.w. : ze vinden er geen bestemming voor : of niemand wil het van hen aannemen om te investeren, of deze banken vertrouwen niets of niemand om het aan te geven, ook niet mekaar ! Dus daar heb je het gigantische dilemma…

www.haageninvest.com : de belangrijke trends aan het prille begin…

Lees ook:Er komen harde tijden aan
Lees ook:Marc Haagen: Doe niet zoals ge spreekt, spreek niet zoals ge doet…
Lees ook:‘Amerikaans reddingsplan is veelbelovend’
Lees ook:Goud en zilver, nog altijd de winnaars
Lees ook:AEX sluit onder 250-puntengrens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.