Zo bescherm ik mezelf tegen wat gaat komen (2)

Zoals u misschien weet ben ik niet bepaald optimistisch over wat de toekomst ons gaat brengen. De problemen die aan de basis lagen voor de huidige crisis zijn niet aangepakt en het enige wat politici en centrale bankiers doen is de problemen vooruit schuiven en er uit vers gebakken lucht gecreëerd geld tegenaan smijten.

Als je financiële problemen niet rigoreus aanpakt, dan worden ze vanzelf groter. De échte crisis gaat daarom nog komen. Áls de huidige enorm lage rente en het vele geprinte geld al een kunstmatig economisch herstel veroorzaken, dan zal de échte crisis daarna alleen maar dieper zijn.

Simpele maatregelen
Je kunt als burger een aantal simpele stappen ondernemen om jezelf te beschermen, zonder dat je daarbij ook maar iets inlevert op je huidige levenskwaliteit. De komende weken ga ik u vertellen welke maatregelen ik zelf heb getroffen om mezelf te beschermen. Simpele maatregelen. Financieel én niet-financieel.

Vandaag stap 2:

Wat als de Euro straks (een tijd lang) niet meer bruikbaar is?
Vorige week vertelde ik u in dit artikel dat ik wat Euro’s onder de matras heb gestopt, voor het geval banken plotseling ‘even met vakantie’ gaan. Mochten er echter teveel indicaties zijn dat de euro gaat uiteenspatten, of mochten we richting hyperinflatie gaan, dan zal ik die maatregel weer intrekken. Ik laat het u weten.

Wat ik in de huidige situatie nog belangrijker vind om als reserve achter de hand te houden, is fysiek goud en zilver. Ik heb het in dit geval puur over een voorraadje dat genoeg is om een paar maanden de boodschappen van te kunnen doen, als de Euro ophoudt te bestaan of door hyperinflatie niets meer waard blijkt.

Er zijn veel mensen die er ook voor de langere termijn (dus voor grotere bedragen) de voorkeur aan geven om fysiek goud en zilver thuis of in een gehuurde kluis te bewaren, maar ik heb daarvoor liever een goudrekening. Op het hoe en waarom kom ik in een volgend artikel terug.

Lees verder op: Stockstadingnieuws.com

Lees ook:Zo bescherm ik mezelf tegen wat gaat komen (1)
Lees ook:Marc Haagen: Waarom 2012 het jaar van zilver wordt !
Lees ook:Marc Haagen – Over de manipulatie van goud en zilver
Lees ook:De redding nabij
Lees ook:EU laat zich door VS de les niet lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.