Een kostbare misvatting

Voordat deze economische crisis begon was het leven simpel. Een behoudend mens zette zijn geld op een spaarrekening en/of kocht staatsobligaties. Iemand die wat meer risico wilde nemen ging beleggen. Deed je dus niets met je geld, dan liep je geen risico en nam je genoegen met een beperkt rendement.

Ik denk hier vaak aan, want dit is precies waar ik voor de komende jaren zo bang voor ben. Namelijk dat mensen nog steeds op die manier denken, hun geld op een spaarrekening zetten en zichzelf daarmee een vals gevoel van veiligheid geven. Terwijl ze juist een enorm risico lopen.

Het gééft ook een veilig gevoel. Je saldo fluctueert niet en ieder kwartaal wordt er wat rente bijgeschreven. Maar wat als je saldo niet fluctueert, maar je voor dat spaarsaldo steeds minder kunt kopen? Of wat als je bank in de problemen komt? Of gewoon even ‘tijdelijk’ de deuren sluit?

Een algehele misvatting die onder de bevolking lijkt te leven is dat als je je geld op een spaarrekening zet, het nog steeds jouw geld is. Dat de bank het simpelweg voor je bewaart en het altijd beschikbaar heeft.

Feit is echter dat u uw geld uitleent aan een bank. En de bank belooft u het gehele bedrag terug te betalen op het moment dat u daarom vraagt. Die bank gaat vervolgens echter met úw geld beleggen, samen met het geld van vele duizenden andere spaarder.

Lees verder op Stocktradingnews.com

Lees ook:ADV: Nieuw van Bizner: BizFlow
Lees ook:Jack Hoogland – Spaarrente zou eigenlijk tussen 5% en 7% moeten zijn
Lees ook:5,5 procent op een spaarrekening bij ATB in Nederland
Lees ook:De keerzijde van beleggen in emerging markets (3)
Lees ook:De ene rente is de andere niet

4 reacties op “Een kostbare misvatting

  1. Paula Gaines

    Openen met twee muisklikken Een doelspaarrekening is heel eenvoudig te openen. Log in op je persoonlijke pagina via de website van MoneYou. Met twee klikken heb je een doelspaarrekening geopend.Geef elke doelspaarrekening een naam. Vanaf je betaalrekening kun je rechtstreeks geld storten op je doelspaarrekening. Je kunt kosteloos tot wel vier doelspaarrekeningen openen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Online beleggen

    We zijn ondertussen enkele jaren verder en de problemen zijn enkel erger geworden. Ik denk dat 2016 een keerpunt is voor aandelen. Ik koop voorlopig enkel nog goud en zilver bij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.