Marc Haagen – Doelwit : IRAN

FutureMoneyTrends.com wijst ons op enkele belangrijke feiten – en het is een van de redenen waarom ik een nieuwe oorlog tussen het Westen en Iran als zeer waarschijnlijk acht :

Prior to the Iraq war in 2003, Saddam Hussein announced that Iraqi oil would only be sold in Euro’s, not U.S. dollars. Prior to the Libya invasion in 2011, Kaddafi had openly planned to install a gold backed Af rican cur rency in order to compete with the U.S. dollar, even calling for other Af rican and Middle East nations to join him. Iran knows exactly how to hur t the U.S., attack the dollar, but they are taking a big gamble because the powers that be have proven twice in the past 10 years that they are willing to take physical action to those who threaten king dollar .

Vertaling-samenvatting : voor de oorlog in 2003 prijsde Saddam Hoessein zijn olie in euro, niet meer in dollar. Voor de invasie in Libië had Kaddafi plannen voor een Afrikaanse munt die gebaseerd zou worden op goud, om een tegengewicht te bieden aan de dollar. Iran prijst nu ook zijn olie in euro’s terwijl het zich ervan bewust zou moeten zijn van het lot van zijn “voorgangers” : iedereen die Koning Dollar aanvalt…moet eraan…

Wij proberen met Haagen Invest steeds trends te herkennen en daar vroeg genoeg in te zitten. De huidige grote trend is die van de grondstoffen, die in een win-win situatie zitten : als de economie het goed doet is er veel vraag naar; als de economie het slecht doet wordt er meer geld gedrukt en stijgt ook de vraag naar hard assets, tastbare waarden.

Lees ook:Presidentskandidaat wil macht OPEC breken
Lees ook:Marc Haagen: Waarom 2012 het jaar van zilver wordt !
Lees ook:WIE is van invloed op de olieprijs
Lees ook:Een euronotering voor olie lijkt nog ver weg
Lees ook:135 dollar per vat, een derde oliecrisis in de maak? (6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.