Goud is geld

Ik wist dat al vele jaren, een handvol mede adviseurs ook, u ook bijvoorbeeld indien u aandachtig en, sorry hoor, intelligent genoeg was of bent maar…nu dus ook : Iran !

Want dit lees ik zopas in de Gold Editor Newsletter : het land gaat effectief goud verhandelen voor olie en koopt nu reeds met zijn goud bijvoorbeeld voedsel. En, wat nog belangrijker is : iemandneemt- dat-goud-aan ! Think about it…

“On Tuesday, Mahmoud Bahmani, the governor of Iran’s central bank, said the country is ready to receive payment for oil supplies in gold without hesitation. Iran has the world’s third-largest oil reserves. Furthermore, Iran recently used gold in order to import food, since other financial assets were frozen. Earlier this month, one European trader said, “Grain deals are being paid for in gold bullion and barter deals are being offered. Some of the major trading houses are involved.” Another trader explained, ‘As the shipments of grain are so large, barter or gold payments are the quickest option’”.

Het land is dermate in een hoek gedreven dat dit de enige uitweg is om de onrust bij zijn bevolking te stillen. Want inderdaad : de inflatie loopt er de spuigaten uit en dat ziet zo’n theocratisch regime natuurlijk niet graag. Het is daar nu : Wij Tegen De Wereld ! Die wereld eigenlijk zijnd : de VS; Europa loopt onder grote druk alleen maar mee…

Kunnen we hier een zekere analogie trekken naar het communistische regime van het minuscule Cuba versus de machtige Verenigde Staten ? Hé : Cuba heeft toch die unieke sigaren, gewild over de hele wereld en alleen op dié plaats te verkrijgen ? Oh ironie van het lot… Misschien heeft Iran ook wel iets in die aard, iets unieks ? Laat het ons hopen want ik persoonlijk…trek altijd partij voor de underdog…

www.haageninvest.com : de belangrijke trends aan het begin vatten…

Lees ook:Goud en zilver, nog altijd de winnaars
Lees ook:Een euronotering voor olie lijkt nog ver weg
Lees ook:Marc Haagen – Doelwit : IRAN
Lees ook:Gouddelver wil aandelen plaatsen
Lees ook:WIE is van invloed op de olieprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.