Categorie: "Goud en zilver"

De acopalyps en hoe hem te vermijden

Ik heb net de voorbije anderhalf uur zitten kijken en luisteren naar een video presentatie van Mike Dillard, die de mosterd haalde – en terecht – bij een van ‘s werelds grootste autoriteiten op het gebied van edelmetalen en welvaart-transferts de Amerikaan Mike Maloney. Het is geen verloren tijd geweest !

Wie niet luisteren wil moet voelen

Als beheerder van het Beursbox Forum kom ik volgende post tegen van Jeroen, een Nederlander met bijzonder veel inzicht in het economische reilen en zeilen en die ook de vaste boeken recensent is van www.haageninvest.com. Hij slaat de nagel op de kop, misschien ook wel op de kop van zij die niet willen luisteren… “Wat ik in de afgelopen 3 jaar crisistijd heb geleerd is:

Goud is geld

Ik wist dat al vele jaren, een handvol mede adviseurs ook, u ook bijvoorbeeld indien u aandachtig en, sorry hoor, intelligent genoeg was of bent maar…nu dus ook : Iran !

Want dit lees ik zopas in de Gold Editor Newsletter : het land gaat effectief goud verhandelen voor olie en koopt nu reeds met zijn goud bijvoorbeeld voedsel. En, wat nog belangrijker is : iemandneemt- dat-goud-aan ! Think about it…

Marc Haagen – Mike en ik : Twee handen op een buik

Mike Maloney, de beroemde Amerikaanse edelmetaal-specialist en handelaar, schrijver ook, hier aan het woord : hij ziet net als ik dat de wereld uiteindelijk uit noodzaak terug munten zal invoeren die gedekt zijn door goud. De dollar ziet hij ondergaan, zijn wereldreservestatus verliezen maar…ook de euro zal bezwijken (de kwestie is en dit voeg ik hier aan toe : welke eerst ?) :

Mike Maloney answers an important question about the dollar’s status as the world’s reserve currency. Will the United States of America lose this privilege?