Categorie: "Marc Haagen"

Belangrijk technisch patroon in de goudprijs

Ik zit al twee dagen met een hernia, hevige pijnen in de rug, kan slecht een paar uur per dag rechtop blijven om te werken. Maar…the show must go on ! Zoals wijlen Freddy Mercury van Queen al zong. De bewegingen in goud (dat zilver altijd met zich mee trekt) zijn beslist spannend. We mogen niet onder de 1600 dollar gaan en staan vandaag op precies 1630.

De acopalyps en hoe hem te vermijden

Ik heb net de voorbije anderhalf uur zitten kijken en luisteren naar een video presentatie van Mike Dillard, die de mosterd haalde – en terecht – bij een van ‘s werelds grootste autoriteiten op het gebied van edelmetalen en welvaart-transferts de Amerikaan Mike Maloney. Het is geen verloren tijd geweest !

Wie niet luisteren wil moet voelen

Als beheerder van het Beursbox Forum kom ik volgende post tegen van Jeroen, een Nederlander met bijzonder veel inzicht in het economische reilen en zeilen en die ook de vaste boeken recensent is van www.haageninvest.com. Hij slaat de nagel op de kop, misschien ook wel op de kop van zij die niet willen luisteren… “Wat ik in de afgelopen 3 jaar crisistijd heb geleerd is:

Goud is geld

Ik wist dat al vele jaren, een handvol mede adviseurs ook, u ook bijvoorbeeld indien u aandachtig en, sorry hoor, intelligent genoeg was of bent maar…nu dus ook : Iran !

Want dit lees ik zopas in de Gold Editor Newsletter : het land gaat effectief goud verhandelen voor olie en koopt nu reeds met zijn goud bijvoorbeeld voedsel. En, wat nog belangrijker is : iemandneemt- dat-goud-aan ! Think about it…

De ECB als drugdealer

Herinner u dat de Europese Centrale Bank in december 489 miljard vers verzonnen, gloednieuw knisperende euro’tjes aan de banken van Euroland aanbood ? LTRO was the new kid in town, Long Term Refinancing Operation, joehoe ! Wel, they did it again : ditmaal voor niet minder dan 530 miljard ! Helaas, de aan free money verslaafde markten hadden op…1000 miljard gerekend…