Marc Haagen – Mike en ik : Twee handen op een buik

Mike Maloney, de beroemde Amerikaanse edelmetaal-specialist en handelaar, schrijver ook, hier aan het woord : hij ziet net als ik dat de wereld uiteindelijk uit noodzaak terug munten zal invoeren die gedekt zijn door goud. De dollar ziet hij ondergaan, zijn wereldreservestatus verliezen maar…ook de euro zal bezwijken (de kwestie is en dit voeg ik hier aan toe : welke eerst ?) :

Mike Maloney answers an important question about the dollar’s status as the world’s reserve currency. Will the United States of America lose this privilege?

In zijn wekelijkse gratis nieuwsbrief stond nog een video die het bekijken waard is en die gaat over een ander edelmetaal : zilver. Hij handelt vooral over het industriële belang ervan en stipt een zeer belangrijk feit aan dat geen enkel ander metaal ter wereld bezit : de vraag is inelastisch. Zelfs een gigantische prijsverhoging tot 1000 dollar per ounce zou de eindproducten nauwelijks duurder maken omdat er per stuk maar zeer kleine hoeveelheden van verbruikt worden.

Silver’s uniquely precious characteristics are unlike any commodity or money in the world.

Er werd nog iets anders in vernoemd namelijk : In February 2011 Dominique Strauss-Kahn, managing director of the International Monetary Fund (IMF), called for a new world currency to challenge the dominance of the US dollar. Three months later a maid at the Sofitel New York Hotel alleged that Strauss-Kahn sexually assaulted her. Strauss-Kahn was forced out of his role at the IMF within weeks; he has since been cleared of any wrongdoing.

Inderdaad : DSK werd geframed, in de val gelokt, bewust, om hem van zijn machtspositie te verdrijven ! Hij had namelijk de euvele moed om een nieuwe munt voor te stellen, weg van de USD…en dat kan Amerika natuurlijk niet dulden. Dus : DSK verwijderd…hoewel hij, pas maanden later, volledig gevrijwaard werd van elke schuld. DAT DOET AMERIKA, DE POLITIEMAN VAN DE WERELD, DAT DOEN DE MENSEN ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN O-BAH-MA !

Eertijds in de jaren zestig/zeventig toen ze dictators aan de macht hielpen in bv Zuid-Amerika en de Filipijnen en zoveel andere landen, nu door overal te manipuleren, zich te mengen in zuiver plaatselijke aangelegenheden, allemaal voor…voor wat ? Voor macht en invloed. Zo werd dus ook over het lot van Saddam Hoessein, Muhammad Kadhaffi en DSK beslist. Het is en was de Amerikaanse CIA mensen, laat u niets anders voorspiegelen…!!

Ze hebben geen cent meer te makken doch gedragen zich alsof ze nog steeds aan de top van de wereld staan maar weet, dames en heren : de Keizer heeft, inderdaad, géén kleren meer aan…

www.haageninvest.com. De belangrijke beleggingstrends meepikken aan het prille begin.

Lees ook:Inflatie grootste gevaar wereldeconomie
Lees ook:Waren de voorspellingen voor 2008 juist?
Lees ook:Wanneer zegt Amerika nu eens dank je wel?
Lees ook:Een “einde-van-de-wereld”-trade
Lees ook:125 dollar per vat, een derde oliecrisis in de maak? (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.