Verschillen in hypotheekrentes Nederland tot 2,65 procent

“Op een hypotheek van 300.000 euro scheelt dat bijvoorbeeld al 660 euro aan rente per maand.”

De marge die banken en verzekeraars berekenen bij de variabele hypotheekrente is de afgelopen maanden opgelopen tot 4 procent. Dat is een verdubbeling van wat het percentage in betere economische tijden bedraagt, zo berekende de website independer.nl: “De variabele rente ligt meestal 1-2 procent boven het Euribor-tarief, het tarief dat banken elkaar in rekening brengen, maar loopt nu flink uit de pas.”

Volgens het onderzoek is het renteverschil bij een volledig aflossingsvrije hypotheek bij 75 procent executiewaarde tussen de hoogste aanbieder Direktbank (5,7%) en de laagste aanbieders De Hypotheker, Erasmus, Generali en Hypotrust (3,05%) opgelopen tot 2,65 procent.

ECB
“Als gevolg van de rentestappen van de ECB is het 1-maands Euribor-tarief teruggelopen tot circa 1,8 procent. Vrijwel alle geldverstrekkers hebben de afgelopen twee maanden de variabele hypotheekrente in meer en vaak mindere mate verlaagd. Daardoor zijn de verschillen op dit moment ongewoon groot (…) het gaat hierbij al snel om honderden euro’s per maand. Op een hypotheek van 300.000 euro scheelt dat bijvoorbeeld al 660 euro aan rente per maand.”

Een overzicht van de verschillen tussen hypotheekaanbieders.

Lees ook:Klanten minst tevreden over Dirk Scheringa
Lees ook:CDA pleit voor invoering vlaktaks op arbeid
Lees ook:Correctie op Beursplein 5 zet door
Lees ook:Britse economie kan 2,5 procent krimpen
Lees ook:Wie let er op Your Money?

Eén reactie op “Verschillen in hypotheekrentes Nederland tot 2,65 procent

  1. hypotheekrente

    Het loont zeker om de laatste hypotheekrentes te bekijken om te zien of oversluiten wellicht voordeliger is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.