De rijken worden een stuk armer

Gisteren werden in Amsterdam tijdens de presentatie van het World Wealth Report cijfers over het aantal miljonairs in de wereld bekend gemaakt. De cijfers toonden in 2008 een daling van dollarmiljonairs met 14,9 procent tot 8,6 miljoen stuks. Het verslag wordt jaarlijks door de bank Merrill Lynch en Cap Gemini Consultans opgesteld. Het aantal miljonairs met een vrij te beleggen vermogen van meer dan 30 miljoen dollar (ultrarijken) vertoonde een daling van ruim 24 procent.Het aantal miljonairs in dollars is in Nederland met 15 duizend afgenomen tot 106 duizend.

Bezit

De miljonairs bezitten in totaal over een vermogen van 32,8 biljoen dollar?, een daling van 19,5 ten opzichte van 2007. Volgens een woordvoerder van Merrill Lynch zal het aantal miljonairs niet verder dalen door het aantrekken van de beurskoersen. De rijken gaven meer geld uit aan zaken die waardevast zijn, en minder aan champagne, kaviaar en luxe reizen.

Lees ook:Topbankier Merrill Lynch helemaal de weg kwijt
Lees ook:Werkeloosheid daalt niet verder
Lees ook:Ook UBS moet door het stof
Lees ook:Zakenbanken bedrogen beleggers voor 330 miljard dollar
Lees ook:De zwendel van Merrill Lynch en Citigroup

Eén reactie op “De rijken worden een stuk armer

  1. Monique

    Nu ik dit zo lees vraag ik me toch af waar al dat geld blijft.. En hoewel ze veel geld zijn verloren, vind ik 106.000 dollarmiljonairs nog enorm veel voor zo’n klein land als het onze.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.