Biotech blijft hot ondanks kredietcrisis

Biotech en Amsterdamse beurs kennen een hechte verbintenisBiotech blijft een bedrijfssector waarin veel gebeurt. Nederland is met bedrijven als Crucell, Pharming en Octoplus goed vertegenwoordigd. Recent maakte Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) al met succes een gang naar de Amsterdamse beurs. De volgende nieuweling staat al inmiddels al weer te dringen.

Biotechnologiebedrijf AM-Pharma BV is van plan om 20 miljoen euro aan kapitaal op te halen middels een reeks financieringsronden. De eerste ronde heeft reeds 7 miljoen euro opgeleverd. In de nabije toekomst zou AM-Pharma mogelijk een beursgang overwegen. De omstandigheden op de kapitaalmarkt moeten dan wel eerst gunstiger worden. 

Kapitaalverstrekkers

Forbion Capital Partners en Inventages Venture Capital steken gezamenlijk 7 miljoen euro in de biotechonderneming. Voor de overige 13 miljoen euro financiering voert AM-Pharma momenteel gesprekken die uiterlijk in de herfst moeten leiden tot succes.

Beursgang

Op dit moment voert AM-Pharma reeds gesprekken met diverse banken over de mogelijkheden voor een beursgang. De leiding van het biotechbedrijf schat zelf dat een IPO binnen nu en uiterlijk twee jaar een feit zou moeten zijn. Amsterdam of het Zwitserse Zürich worden genoemd als potentiële beurzen voor een notering. Uiteindelijk zou een beursgang de opmaat kunnen vormen voor de verkoop van het bedrijf aan een grote pharmaceut.

Werkzaamheden

AM-Pharma ontwikkelt lichaamseigen eiwitten en peptiden ter bestrijding van ernstige besmettelijke ziekten en ontstekingsziektes. Er werken op dit moment 15 mensen. De verkregen financiering zal worden aangewend voor het fase II onderzoek van twee producten.

Bron: emissies.com 

 

Lees ook:Filmstudio MGM overweegt beursgang
Lees ook:Facebook kan in 2011 naar de beurs
Lees ook:Twintig maal je investering in twee jaar
Lees ook:Private equity: ‘Binnen anderhalf jaar weer op niveau pre-kredietcrisis’
Lees ook:Banken bang voor beursgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.