Wijs en Van Oostveen beboet

afm beboet wijs en van oostveenKlanten Pyramidefonds zijn benadeeld doordat Wijs en Van Oostveen veel te hoge kosten in rekening bracht. Dit bracht de AFM ertoe een boete uit te delen aan de Amsterdamse vermogensbeheerder.

De Amsterdamse vermogensbeheerder Wijs en Van Oostveen is door de Autoriteit Financiele Markten (AFM) een boete opgelegd van 30.000 euro. Reden voor het opleggen van de boete is dat participanten van het Pyramidefonds te hoge kosten werden berekend. Vooral de transactiekosten waren erg hoog. 

Wijs en Van Oostveen heeft volgens de AFM niet in het belang van de klant gehandeld, daar de hoge transactiekosten gepaard gingen met enorm veel transacties waardoor Wijs en Van Oostveen, die tevens optrad als broker bij de transacties, enorme inkomsten genoot. De resultaten van het fonds waren daarbij ook nog eens bedroevend. Het afgelopen jaar daalde de waarde van het fonds met bijna de helft.

In het FD laat directeur Jacques Boelee van Wijs en Van Oostveen weten dat hij 'geen conflict heeft met de toezichthouder'. Hij ontkent echter niet dat er een boete is opgelegd.

Lees ook:Lemmens krijgt boete van AFM
Lees ook:Boete en aangifte AFM voor Easy Life
Lees ook:Robin Linschoten nieuwe blikvanger DSB
Lees ook:Kroes deelt boete uit aan Belgisch Energiebedrijf
Lees ook:Directeur VHS beschuldigt Staalbankiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.