AEX sluit net onder de 250 punten

Onder leiding van de cijferpublicatie van Philips wist de Amsterdamse beurs vandaag een mooie winst te realiseren. De beurs ging vanochtend weifelend van start als gevolg van koersverliezen in Azie en vrijdag op Wall Street, maar wist al vlug de weg naar boven te vinden. Beleggers putten hoop uit de beter dan verwachte resultaten van Philips, wellicht is dit een voorbode voor de fondsen die de komende dagen hun cijfers publiceren. Uiteindelijk sloot de AEX op 249,79 punten, een dagwinst van 2,71 procent. De AMX win 1,66 procent op 354,55 punten.

Philips presteert beter dan verwacht dankzij succesvolle kostenreductie

Philips heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt vandaag uit de presentatie van de kwartaalcijfers . Over het tweede kwartaal boekte Philips een nettowinst van 45 miljoen euro tegenover een nettoverlies van 59 miljoen euro in het eerste kwartaal. Analisten hadden een nettoverlies verwacht van 125 miljoen euro. CEO Gerard Kleisterlee wijdt de postieve cijfers aaneen kostenbesparingsoperatie die Philips heeft uitgevoerd. Volgens de CEO is zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt niet verbeterd in het tweede kwartaal. De omzet bleef met 5,2 miljard euro in het tweede kwartaal nagenoeg gelijk aan de omzet in het eerste kwartaal.

Aegon treft regeling woekerpolisaffaire

Aegon meldt dat het een akkoord heeft gesloten over de verborgen kosten in beleggingsverzekeringen. Het akkoord dat Aegon heeft gesloten met de stichtingen levert een totaal van 110 miljoen euro aan additionele kosten. Het effect hiervan op de embedded value van Aegon zal 70 miljoen euro na aftrek van belastingen zijn. Aegon verwacht dat de getroffen regeling geen significante gevolgen zal hebben op de resultaten van het bedrijf. Aandeelhouders reageerden, evenals bij Philips, positief op het nieuws.

Stijgers en dalers

Na publicatie van goede cijfers steeg het aandeel Philips met 7,25 procent in waarde. Aegon won 6,5 procent en TomTom 5,5 procent. TNT en USG People, dat afgelopen vrijdag afscheid nam van CEO Ron Icke , zagen hun beurswaarde met ongeveer 4,5 procent toenemen.

Bij de dalers ging printerfabrikant Oce aan kop met een verlies van 1,22 procent. Ten Cate verloor ook meer dan een procent aan beurswaarde, waar Wavin, ProLogis en Smit International de schade wisten te beperken met een verlies van respectievelijk 0,8, 0,7 en 0,6 procent.

-klik hier- voor koersgrafiek Philips.

Lees ook:AEX start week terughoudend
Lees ook:AEX op jacht naar nieuw record
Lees ook:Philips zet Amsterdamse beurs hoger
Lees ook:Verdeelde beurs na cijferregen
Lees ook:Beursupdate 10 november: SNS Reaal zet de toon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.