Bartels wordt rijk door fraude?

Bartels miljonair door fraude?

Vastgoedadvocaat Dion Bartels schijnt in een interview met het blad Quote enige gepeperde uitspraken te hebben gedaan over zijn huidige en toekomstige financiele positie. De advocaat, die beleggers bijstaat in hun (juridische) strijd tegen dubieuze beleggingsfondsen, denkt de komende jaren flink binnen te lopen. Naast een vaste vergoeding werkt Bartels op provisiebasis. Voor elke euro die hij terughaalt bij de genoemde fondsen, ontvangt het kantoor van Bartels een percentage. Aangezien enkele fondsen tientallen miljoenen euro’s hebben ontvangen van de gedupeerde beleggers levert het percentage (tussen de 2,5 en 10 procent) Bartels flink geld op. Volgens eigen zeggen zal zijn kantoor de komende jaren zo’n 50 miljoen euro opstrijken.

Bartels al miljonair

Opvallend is dat Bartels momenteel beweert dat hij nu ook al miljonair is dankzij de gevoerde zaken. In de zaak die hij voert tegen de Lemmens Groep, heeft deze laatste beslag willen leggen op de rekeningen van Bartels, maar deze zouden volgens Jos Lemmens vrijwel leeg zijn.

Zaken die momenteel door Bartels Advocaten worden gevoerd (sommige zijn onderstreept en door op de naam te klikken leest u een eerder bericht van ons over dit specifieke fonds):

Caribbean Comfort
Easy Life
Eco Direct
Golden Sun
Good Wood
Grondwaarde
Iberreality
Immo-Fix AG
Investment4u
Lemmens Groep
Muth-Amiabel
Palm Invest
Par Trust
Property Investments
Positief Rendement Invest
WSM
TRE Investments
Zon Invest

Dubieuze rol Bartels

Enige tijd terug schreven wij op deze blog al over de bijzondere positie die Bartels Advocaten inneemt. Zijn advocatenkantoor spint garen bij fondsen waarvan de investeerders in opstand komen. Zij laten zich dikwijls bijstaan door de als specialist bekend staande Bartels om hun inleg te beschermen. Door echter een zaak te starten komt het fonds in diskrediet met alle gevolgen van dien.

Daarbij blijkt nu dat Bartels in tenminste twee gevallen voor zijn beurt heeft gesproken. De fondsen werden door hem, vooralsnog, ten onrechte als onbetrouwbaar gekenmerkt.

Investeerder in spagaat

Op moment dat er geruchten gaan dat een fonds slechts presteert dan komen investeerders in een lastige situatie terecht. Als zij actie ondernemen dan zal dit hun belegging raken. Alleen geen actie nemen kan betekenen dat zij straks achteraan staan als blijkt dat er inderdaad wel wat mis is. ‘Wie het eerst komt die het eerst maalt’ en ‘Ieder voor zich en god voor ons allen’ lijkt dan vaak het devies van investeerders.

Bartels komt op voor gedupeerde beleggers, dit is zonder meer waar. De vraag is alleen of hij niet soms zelf het vuurtje opstookt om een fonds, terecht of niet, in diskrediet te brengen om zo nieuwe clientèle te verwerven.

Lees ook:Advocaat Dion Bartels weer door rechter op vingers getikt
Lees ook:Jos Lemmens weigert mee te werken aan onderzoek AFM
Lees ook:Lemmens Groep vandaag failliet verklaard?
Lees ook:Lemmens geen gelijk bij rechter
Lees ook:Diverse Nederlandse vastgoedaanbieders in de problemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.