AEX toch nog op verlies

De AEX bewoog vandaag schoksgewijs naar een verlies. Oorzaak van het verlies was de ontevredenheid bij beleggers over de Amerikaanse macrocijfers. Beleggers waren vooral teleurgesteld in de groter dan verwachte krimp in het eerste kwartaal en de tegenvallende consumentenuitgaven. Daarnaast maakte Air France-KLM gisteren de kwartaalcijfers bekend. Vandaag volgde extra toelichtingen.

De AEX heeft een wisselvallige dag achter de rug met sterke koersschommelingen. De AEX begon rond het slot van gisteren, schoot omhoog, maar zakte later in de ochtendhandel in het rood. In de middaghandel kwam de AEX een paar uur lang op winst te staan. Beleggers reageerden echter teleurgesteld op de Amerikaanse macrocijfers, die rond half drie bekend werden. Het bleek dat de Amerikaanse economie met 1 procent was gekrompen in het tweede kwartaal, en dat het BBP voor het eerste kwartaal naar beneden was bijgesteld. Dat de krimp in het tweede kwartaal meeviel, mocht niet baten.

Daarnaast bleek ook dat consumentenuitgaven, die meer dan twee derde van het Amerikaanse BBP uitmaken, verder waren gedaald. Later bleek de meevallende Chigago PMI voor herstel te zorgen. Het sentiment sloeg echter weer snel om, en tot aan sluit bewoog de index onder het slot van gisteren. Uiteindelijk sloot de index met een licht verlies van 0,23 procent op 283,70 punten. De AMX trok zich vandaag niets van de AEX aan en stond de hele dag in de plus. De AMX won vandaag 1,46 procent en kwam uit op 404,00 punten.

Voor meer beursnieuws, kijk op www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:Amerika zet beurs van Amsterdam lager
Lees ook:Geen stap terug voor Damrak
Lees ook:AEX blijft rond de 250 punten bewegen
Lees ook:Damrak maakt pas op de plaats
Lees ook:Damrak bijna 2 procent hoger gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.