Boete en aangifte AFM voor Easy Life

Boete en aangifte AFM voor Easy Life

Boete en aangifte AFM voor Easy Life

John Wolbers moet bijna een ton ophoesten voor het bemiddelen in effecten zonder de vereiste vergunning. De AFM deed begin 2007 al aangifte tegen Easy Life.

De Autoriteit Financiële Markten heeft, zo werd vandaag bekendgemaakt, op 12 september 2008 een bestuurlijke boete opgelegd aan John Wolbers Financieel Advies B.V.,handelend onder de naam Liocorno Financieel Advies.

De boete bedraagt 87.125 euro en is opgelegd omdat Liocorno Financieel Advies als tussenpersoon actief is geweest bij het bemiddelen in effecten van de uitgevende instelling C.V. Easy LIFE II, zonder daartoe te beschikken over de vereiste vergunning.

Naar het oordeel van de AFM heeft Liocorno daarmee artikel 7, eerste lid, Wet toezicht effectenverkeer 1995 (“Wte 1995”) overtreden. Dit artikel bepaalt dat het verboden is om zonder vergunning als effectenbemiddelaar of vermogensbeheerder in of vanuit Nederland diensten aan te bieden of te verrichten.

Oordeel
Daarnaast bevestigde de AFM dat zij op 11 november 2008 de vergunning van Liocorno Financieel Advies voor het bemiddelen in financiële producten heeft ingetrokken.

Het besluit tot intrekking van de vergunning is, zolang de bezwaartermijn van zes weken niet is verstreken, nog niet onherroepelijk.

Aangifte Easy Life
Tenslotte bevestigde de AFM tevens dat het reeds op 27 februari 2007 aangifte heeft gedaan tegen Easy LIFE Investments B.V. , wegens het aanbieden van effecten zonder een door de AFM goedgekeurd prospectus. Bij de AFM bestond daarnaast het vermoeden dat er sprake was van oplichting door Easy LIFE. Dit is meegenomen in de aangifte.

Lees ook:Easy Life failliet verklaard
Lees ook:Pas op met Future Life Insurance Brokers!
Lees ook:Te laat ingrijpen bij Easy Life
Lees ook:Easy Life voor al uw oplichtingen
Lees ook:Lemmens krijgt boete van AFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.