Te laat ingrijpen bij Easy Life

easy life oplichting al ruim een jaar bekend bij omDoordat het Openbaar Ministerie te laat ingreep bij Easy Life zijn beleggers zwaarder getroffen dan noodzakelijk.

Al in februari 2007 maakte de AFM aan het Openbaar Ministerie (OM)kenbaar dat het vermoedde dat Easy Life schuldig was aan oplichting. Het OM heeft met deze melding echter niets gedaan tot maart 2008, meer dan een jaar na dato. In dit jaar lukte het Easy Life om maar liefst 33 miljoen euro aan kapitaal op te halen bij Nederlandse beleggers. Veel van dit geld werd echter niet gebruikt om, zoals was beloofd, beleggingsverzekeringen in Amerika aan te kopen, maar om een luxe levensstijl van de daders te bekostigen.

Waarom het OM niets met de aangifte van de AFM heeft gedaan, is onduidelijk. Waarschijnlijk het gevolg van een gebrek aan capaciteit. Echter doordat de AFM een klacht had neergelegd, kon het daarna Easy Life niet meer beboeten, of zelfs maar waarschuwen. Zo kon het Helmondse bedrijf zonder belemmering nieuwe beleggers blijven binnenhalen.

John Wolbers, de selfmade miljonair in wiens huis tijdens zijn deelname aan de Qoute Challenge een inval werd gedaan, stapte volgens eigen zeggen pas in maart 2007 in het berdrijf. Als hij op de hoogte was geweest van de verdenkingen van de AFM zou hij volgens zijn advocaat nooit zijn ingestapt.

Indien het OM adequaat had gereageerd op de berichgeving van de AFM dan waren veel beleggers nooit de dupe geworden van Easy Life. Zij die wel gedupeerd waren, hadden een veel grotere kans gehad om hun ingelegde geld weer terug te krijgen.

Lees ook:Frans O. grote schuldige in fraude Easy Life
Lees ook:Easy Life voor al uw oplichtingen
Lees ook:Frans O. van Easy Life bekent fraude
Lees ook:Boete en aangifte AFM voor Easy Life
Lees ook:John W. zelf ook grote graaier bij Easy Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.