Woekerpolis ook op conto Staat

Staat medeverantwoordelijk voor woekerpolisEen compensatieregeling voor mensen met een woekerpolis zou deels moeten worden betaald door de Staat.

De ombudsman financiele dienstverlening, JanWolter Wabeke, is van mening dat de Staat moet meebetalen aan de compensatie voor gedupeerden dien een woekerpolis hebben afgesloten via een bedrijfsspaarregeling. Dit meldde Wabeke in het NOS Journaal van vandaag.

Reden

Wabeke is tot deze bevinding gekomen daar de Staat enkele jaren geleden de aftrekbaarheid van premies heeft ingeperkt. Hiermee zou de Staat het predicaat 'onbetrouwbare overheid' krijgen opgeplakt. Als gevolg van de regelgeving, hebben gedupeerden minder geld ingelegd waardoor de uiterking lager uitvalt dan beoogd.

Probleem

Daar het gaat om 'minder inleg' dan wanneer de Staat deze regeling niet in het leven had geroepen is het lastig berekenen hoeveel er gecompenseerd zou moeten worden. De Stichting Woekerpolisclaim, bij monde van Jeroen Wendelgelst, meent daarom dat de overheid er goed aan zou doen als compensatie de fiscale verandering zou terugdraaien.

Deaandeelhouder.nl

Lees ook:Oplossing kwestie woekerpolis niet eenvoudig
Lees ook:Eis woekerpolis 6 miljard
Lees ook:Delta Lloyd betaalt 300 miljoen wegens woekerpolis (update)
Lees ook:Ook SNS Reaal schikt met gedupeerden woekerpolis
Lees ook:Bos: iedereen moet schikken in woekerpolis (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.