Bos: iedereen moet schikken in woekerpolis (update)

De minister van Financiën riep verzekeraars op om rond de tafel te gaan zitten met gedupeerden. Hij zei niets over de kritiek op de schikking.

Minister Wouter Bos van Financiën heeft in een interview met RTL-Z opgeroepen tot schikking in de woekerpolisaffaire. Bos wil dat verzekeraars en gedupeerden het voorbeeld van Delta Lloyd volgen en schikken.Delta Lloyd maakte vandaag bekend dat het 300 miljoen euro zal betalen aan gedupeerde polishouders. De verzekeraar is goed voor 5 procent van alle verkochte woekerpolissen.

Verbond van Verzekeraars
Het Verbond van Verzekeraars meldde in reactie op de schikking en de woorden van Bos dat het 'de schikking van Delta Llloyd als referentiepunt ziet'. "Verzekeraars staan open voor een oplossing, dit is belangrijk voor het vertrouwen van de consument in de sector".

Kritiek
Bos zei overigens niets over de kritiek op de schikking. Volgens De Nationale Hypotheekpolis, een concurrent van Delta Lloyd, schikt Delta Lloyd slechts de helft en wordt het overlijdensrisico-gedeelte van de woekerpolis volledig buiten beschouwing gelaten.

Lees -hier- het interview, met nadere verklaring over de werking van een woekerpolis, met Pieter Lijesen, directeur van De Nationale Hypotheekpolis.

Lees ook:Woekerpolis en Verliespolis maken winst op schikking
Lees ook:Delta Lloyd betaalt 300 miljoen wegens woekerpolis (update)
Lees ook:Ook Nationale Nederland treft schikking inzake woekerpolis
Lees ook:ING bevestigt schikking woekerpolis
Lees ook:Schikking Delta Lloyd inzake Woekerpolis onvolledig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.