Zomerweer leidt tot lage volumes op de Amsterdamse beurs

Zomers weer leidt tot lage handelsvolumesEvenals de week ervoor, was de afgelopen week een week met lage handelsvolumes. Oorzaak was bevrijdingsdag en het mooie weer. Voor veel beleggers reden om een of meerder dagen vrijaf te nemen. De Amsterdamse hoofdindex zou uiteindelijk de week afsluiten met een miniem verlies.

In het nieuws

De afgelopen week kwamen een aantal zwaargewichten met hun kwartaalcijfers. Aegon kwam als eerste financial met zijn cijfers over het eerste kwartaal naar buiten. De winst viel analisten tegen. Opvallend was echter de beperkte invloed van de kredietcrisis op de resultaten. De lage dollar en pond raakte het bedrijf wel fors. Ondanks dit, houdt de verzekeraar vast aan zijn langetermijn doelen.

Chemieconcern Akzo Nobel wist met een bedrijfsresultaat van 285 miljoen euro de analisten wel in positieve zin te verrassen.

Randstad verhoogde afgelopen week zijn bod op Vedior. Het contante deel werd opgehoogd naar 9,55 euro per aandeel. Vandaag werd bekend dat Randstad zijn bod gestand doet. Vrijwel alle aandelen Vedior zijn inmiddels aangemeld, terwijl Randstad al genoegen wilde nemen met tweederde van de uitstaande aandelen.

Vlak voor het weekend maakte Ahold de resultaten bekend. De grootgrutter kon buigen op beter dan verwachte cijfers. ASMI, dat een dag later met cijfers kwam, moest genoegen nemen met een lagere omzet.

Bron: koersalarm.nl 

Lees ook:Amsterdamse beurs heeft zware week gehad
Lees ook:Amsterdamse beurs opent lager
Lees ook:AEX start week terughoudend
Lees ook:Damrak start nieuwe week goed
Lees ook:Financials aan kop waar TomTom verliest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.