Amsterdamse beurs heeft zware week gehad

De Amsterdamse beurs, afgelopen week in mineur. Ofwel de duim naar benedenDe Amsterdamse beurs heeft een zware week achter de rug. De slotstand van afgelopen vrijdag lag maar liefst 2,83 procent onder die van de week daarvoor. Buitenlandse interesse voor Nederlandse ondernemingen domineerde voorts het nieuws.

De Amsterdamse beurs heeft een zware week achter de rug. De slotstand van afgelopen vrijdag lag maar liefst 2,83 procent onder die van de week daarvoor. De week begon al slecht met lage handelsvolumes en gerommel op de Britse hypotheekmarkt waar de topman van Bradford Bank opstapte.

Eens te meer werd duidelijk dat de kredietcrisis nog niet ten einde was. Zeker toen Lehman Brothers en State Street aankondigde zo'n 6,5 miljard dollar uit de markt te willen halen. De Britse en Europese centrale banken zagen echter geen reden om de rentestand te verlagen.

In het nieuws

Printerfabrikant Oce kon zich verheugen op de aandacht van Konica Minolta. Het Japanse bedrijf overweegt om een belang te nemen in het Nederlandse bedrijf.

Een ander bedrijf dat in de belangstelling van het buitenland stond, is Corporate Express (CE). Het Amerikaanse Staples verhoogde zijn bod naar 9,15 euro per aandeel en bleek bereid om aandelen op de markt in te kopen. Inmiddels heeft Staples al ruim een derde van de aandelen in bezit en is de leiding van CE bereid om in gesprek te treden met de Amerikaanse onderneming.

Ahold, dat afgelopen vrijdag met mooie cijfers kwam, wist hier geen koerswinst uit te realiseren. Zorgen over de Amerikaanse activiteiten van de Zaanse grootgrutter drukten het sentiment.

Olieprijs

Waar de olieprijs begin van de week daalde, steeg deze aan het einde van de week naar een nieuw record. Oliegebruikende bedrijven als Air France-KLM werden door beleggers direct gedumpt en moesten genoegen nemen met fors lagere koersen.

Bron: koersalarm.nl 

Lees ook:Zware week voor handelaren op Beursplein 5
Lees ook:Damrak begint de week voorzichtig
Lees ook:Zomerweer leidt tot lage volumes op de Amsterdamse beurs
Lees ook:AEX dikte afgelopen week ruim een procent aan
Lees ook:Amsterdam lager van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.