Hoe kunt u verdienen aan computergames?

Games zijn allang geen spelletje meer.De markt voor computergames is enorm. Beleggen in ontwikkelaars, distributeurs, marketeers en publishers van computerspellen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Zelf meedelen in de winst?

Deze week nog, haalde computerspellenfabrikant Electronic Arts (EA) circa 1 miljard dollar op bij diverse investeerders. Het bedrijf heeft branchegenoot Take Two Interactive Software al enige tijd in het vizier, en denkt nog eens 1 miljard dollar te moeten verwerven om de producent van onder meer de GTA-serie over te kunnen nemen.

Met dit enkele nieuwsfeit wil ik aangeven dat 'games allang geen spelletje meer zijn'. Althans niet voor de multinationals, die goud geld verdienen met vermakelijke zaken als een loodgieter met een grote snor die over een lavastroom springt, of een potje tennis speelt tegen een groene draak. Hoe kunt u aan deze 'business', die niet in zijn kinderschoenen staat, verdienen?

Aansluiten in de rij van beleggers die aandelen kopen van EA, Nintendo of Sony lijkt een veilige keuze, en zeker ook geen verkeerde. U kunt het echter ook anders aanpakken…

Investeren in games, mogelijkheden te over.Het ministerie van Economische Zaken van de Duitse deelstaat Hessen en de Europese Commissie organiseren in 2008 namelijk voor de eerste keer de European Innovative Game Award. Aan deze 'Idols' voor computerspellen kunnen alle gameontwikkelaars, gamepublishers, freelancers en jonge talenten (die games ontwikkelen, uitgeven of verkopen) deelnemen.

Deelname aan de competitie vormt volgens de organisatie een ideale gelegenheid om aandacht te krijgen in de media en in de Duitse gamingsector. Op 6 november 2008 zal tijdens het congres iTEC in Darmstadt (Duitsland) de grote finale zijn, waar alle inzendingen zullen worden gepresenteerd. Het is voor u als investeerder natuurlijk ook een ideale gelegenheid om te kijken of er een jong bedrijf van uw gading bijzit. Een bedrijf met talent, maar zonder fondsen om deze talenten tot uiting te doen komen.

Bezoek voor meer informatie de site van het evenement.

Lees ook:Nuon in de belangstelling van Eni
Lees ook:Beursplein 5 vanochtend hoger van start
Lees ook:Easy Life voor al uw oplichtingen
Lees ook:Hebt u daar ook wel eens last van?
Lees ook:Icesave spaarders krijgen verklarende email van de spaarbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.