Icesave spaarders krijgen verklarende email van de spaarbank

Icesave zal meewerken aan de afwikkeling van zijn schuldenDit weekend ontvingen gedupeerden van de IJslandse bank Icesave een email met daarin tekst en uitleg over de gang van zaken in de afgelopen dagen en hoe de bank zal meewerken aan de afwikkeling.

De tekst van de email kunt u hieronder vinden. Overigens is er ook een nieuw initiatief genomen. Via een webite kunt u nu uw spaargeld veilen en zo de hoogste rente ontvangen. -hier leest u meer-

Zoals u inmiddels zult weten, kan Icesave zijn verplichtingen als spaarbank helaas niet langer nakomen, doordat onze moeder Landsbanki ten gevolge van de kredietcrisis in grote financiële problemen is gekomen. Dit betekent dat transacties die vanaf maandagmiddag zijn gedaan, noodgedwongen niet meer zijn doorgevoerd ondanks dat u mogelijk een bevestiging per e-mail heeft ontvangen. Deze transacties zijn dus ook niet van uw Icesave Spaarrekening afgeschreven.

Op de spaartegoeden bij Icesave zijn de IJslandse en Nederlandse depositogarantiestelsels van toepassing. Dit betekent dat de dekking (tot 100.000 euro per persoon per bank) voor een deel (20.887 euro) voor rekening van het IJslandse depositogarantiestelsel komt. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangekondigd de Nederlandse spaarders bij Icesave te voorzien van een formulier voor 22 oktober 2008 waarmee een aanvraag tot vergoeding van de spaartegoeden kan worden ingediend voor zowel het IJslandse als Nederlandse depositogarantiestelsel.

Wij betreuren zeer wat er is gebeurd en verzekeren u dat de mensen van Icesave Nederland alles in het werk stellen om De Nederlandsche Bank te helpen bij het werk om tot een goede afwikkeling voor alle spaarders te komen. Icesave zal dan ook zo snel mogelijk de benodigde informatie, zoals bijvoorbeeld uw saldo op uw Icesave Spaarrekening, beschikbaar stellen voor het doen van een aanvraag tot vergoeding. De details hieromtrent zullen we u direct communiceren, zodra deze bekend zijn.

Door de problemen van Landsbanki zijn alle activiteiten van Icesave Nederland en Landsbanki dinsdag stilgelegd en zitten alle medewerkers in onzekerheid thuis. Om die reden is de klantenservice dan ook onbereikbaar en zijn wij per mail niet bereikbaar.

Wij zullen u zo goed mogelijk nader blijven informeren.

Lees ook:Icesave gooit handoek in de ring
Lees ook:Spaargeld Icesave gegarandeerd
Lees ook:Nog meer problemen in IJsland
Lees ook:IJsland wil garantie van Nederland
Lees ook:DNB start betaling spaarders Icesave

3 reacties op “Icesave spaarders krijgen verklarende email van de spaarbank

  1. Betty

    Heb net(15oktober) kunnen inloggen op Icesave en heb mijn rekeningen kunnen printen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Spaarbod

    Spaargeld veilen: banken vechten om uw spaargeld

    Vanaf vandaag is het voor spaarders mogelijk om hun spaargeld te veilen. Spaarders hoeven dus niet langer op zoek naar de hoogste rente, maar kunnen hun spaarcenten gratis en vrijblijvend via internet ter veiling aanbieden aan gerenommeerde banken. Spaarbod.nl creëert hiermee een situatie waarin banken openlijk de concurrentie met elkaar aangaan, zodat de spaarder via enkele muisklikken gegarandeerd is van de hoogste rente. Naast particulieren kunnen ook bedrijven en overheden gebruik maken van Spaarbod. Een primeur in Nederland.

    Banken bieden al decennia lang tegen elkaar op om spaargeld binnen te halen. Via Spaarbod.nl wordt dat niet alleen inzichtelijk, maar kunnen tegelijk transacties direct met de banken plaatsvinden. Particulieren, bedrijven en overheden kunnen hun spaargeld veilen en zien via e-mail direct welke rente gerenommeerde Nederlandse banken op hun spaargeld bieden. Aan de spaarder de vrije keus om voor een van de aanbiedingen te kiezen, die dan rechtstreeks met de bank wordt afgehandeld.

    Na gratis registratie kan de spaarder invullen hoeveel spaargeld hij beschikbaar heeft en voor hoelang hij dit kwijt wil. Met één muisklik start hij vervolgens de veiling. Alle veilingen die op een werkdag voor 12.00 uur zijn binnengekomen, worden dezelfde middag om 16.00 uur voltooid. Aan het veilen van spaargeld zijn voor de spaarder geen kosten verbonden.

    De spaarder hoeft overigens niet meteen één van de hoogste biedingen te accepteren. Hij kan verder experimenteren, bijvoorbeeld met de hoogte van de som of de duur van het deposito. Als de spaarder een bod accepteert, neemt de betreffende bank contact op of ontvangt een link naar de website van die bank om online een rekening te openen. Het veilen van spaargeld is volledig anoniem en vrijblijvend. En kan elke dag plaatsvinden. Spaarbod is geheel vrij van advertenties en is daardoor onafhankelijk en objectief.

    Spaarbod brengt met haar website vraag en aanbod samen in een niet-statische omgeving, een uniek concept in Nederland. Spaarbod creëert hiermee een situatie waarin banken openlijk met elkaar de concurrentie aangaan. En omdat spaarders bij Spaarbod altijd het beste aanbod krijgen van Nederland, garandeert Spaarbod de hoogste rente. Spaargeld veilen wordt de nieuwe trend in spaarland.

    http://www.spaarbod.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.