Warren Buffet had weer eens gelijk

Warren Buffet, de rijkste man ter wereld.Begin mei meldde de superbelegger dat de economie op de korte termijn een knal zou krijgen, hij zag het op de middellange termijn echter wel weer goedkomen. De superbelegger krijgt voorlopig gelijk.

Begin mei hield Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffet, zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Superbelegger Buffet gaf in een Q&A zijn visie op de economie in het algemeen en beleggen in het bijzonder. Naar nu blijkt heeft Buffet het destijds goed gezien.

Buffet weet waar hij over praat. Naast het feit dat Buffet dit jaar zijn vriend Bill Gates voorbijstreefde op de lijst van rijkste mensen op aarde, is zijn investeringsvehikel Berkshire opgeklommen tot plaats 18 op de lijst van grootste bedrijven ter wereld, nog voor bijvoorbeeld Barclays, Protcot & Gamble en IBM.

Recessie
Volgens Buffet bevond de Amerikaanse economie zich in mei reeds in een recessie. "De banken hebben de kredietcrisis geheel aan zichzelf te danken en het is daarom dan ook 'terecht' dat ze daarvoor moeten bloeden," iets wat deze zomer op een ongekende schaal hebben gedaan.

De Amerikaanse dollar zakt de komende tijd nog verder weg, wat 's werelds grootste economie ook niet veel goed zal doen. Ondanks het negatieve sentiment ziet Buffet het op de middellange termijn overigens wel weer goed komen met zowel de Amerikaanse- als de wereldeconomie.

Lange termijn
Volgens de 77-jarige superbelegger is beleggen iets voor experts. Experts die er voor de lange termijn in zitten. Veel amateur- en professionele beleggers 'weten eigenlijk niet wat ze doen'. Dit resulteert in beleggingstactieken die nog het best als 'van de hak op de tak' zouden kunnen worden beschreven.

Hiermee trapt Buffet de open deur 'beleg in bedrijven die het op de lange termijn goed doen' nog maar eens in. Buffet heeft zelf echter nooit anders belegt en is zodoende bij uitstek de man die deze mening mag verkondigen.

Gelijk
Ook nu lijkt het erop dat Buffet het goede pad heeft gekozen. De totale ineenstorting van juni lijkt een halt toegeroepen. Danzij opbeurende berichten over de economie en een lagere olieprijs durven beleggers weer omhoog te kijken.

Lees ook:De visie van Warren Buffet
Lees ook:Waar beleggen de rijkste mensen op aarde in?
Lees ook:Warren Buffet mogelijk minister van Financien
Lees ook:Warren Buffet was toch bij je leest gebleven!
Lees ook:Warren Buffet gaat weddenschap aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.