Waar beleggen de rijkste mensen op aarde in?

Waar moet je in beleggen? In plaats van op zelfverklaarde goeroe's en goedwillende kennissen af te gaan, kan het geen kwaad een keer te onderzoeken waar de rijkste mensen van deze wereld eigenlijk in beleggen. Deze personen hebben immers bewezen het spelletje aardig onder de knie te hebben.

Voor de eerste aflevering van een serie bekijken we de rijkste mens van de wereld: Warren Buffet. De 77-jarige bridgepartner van voormalig lijstaanvoerder Bill Gates heeft een totaal geschat vermogen van 62 miljard dollar (ruim 40 miljard euro) en is een zogenoemde 'selfmade man'. Buffet deed zijn eerste belastingaangifte op 13-jarige leeftijd, toen hij 35 dollar wilde aftrekken wegens de aanschaf van een fiets.

Berkshire Hathaway
Buffet dankt zijn vermogen aan zijn eigen investeringsmaatschappij Berksire Hathaway, dat beursgenoteerd is. De Amerikaan verdiende de afgelopen jaren dan ook voornamelijk aan de waardetoename van zijn aandelenpakket van 38 procent. In 2007 verdiende hij zodoende 13 miljard dollar.

Investeringen
Buffet investeert, via Berkshire, in bedrijven die het in zijn ogen op de lange termijn goed zullen doen. Hij is actief in verzekeringen, energie, levensmiddelen, drank en sieraden. Ook voor eigen rekening heeft hij dezelfde strategie, zo is Buffet al jaren de grootste individuele aandeelhouder in Coca-Cola. Buffet blijft al jaren ver van technologie, waardoor bijvoorbeeld de internetcrash aan zijn deur voorbij ging.

Het geheim van Buffet is investeren voor de lange termijn, daarnaast koopt hij opvallend vaak belangen in familiebedrijven. Daarmee werkt Buffet, naast zijn basisstrategie, op gevoel. Bedrijven die 'hart voor de zaak' tonen, kunnen rekenen op de steun van de superbelegger.

Bron: koersalarm.nl

Lees ook:De visie van Warren Buffet
Lees ook:Warren Buffet had weer eens gelijk
Lees ook:Warren Buffet gaat weddenschap aan
Lees ook:Warren Buffet heeft slecht kwartaal
Lees ook:Top tien rijkste mensen van de wereld bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.