ING bevestigt schikking woekerpolis

Nationale Nederlanden, eigendom van ING, is de tweede grote verzekeraar die een schikking heeft getroffen inzake de woekerpolisaffaire. Na Delta Lloyd, dat 300 miljoen uittrok, gaan Nationale Nederlanden en zijn zustermaatschappijen polishouders 365 miljoen euro uitkeren.

Voorzieningen hiervoor werden door ING reeds genomen in Q4 van 2007 en Q2 van 2008. ING verwacht geen gevolgen van de schikking terug te zien in het vierde kwartaal van dit jaar.

Verliespolis
De Stichting Verliespolis meldde vanochtend dat het samen met de Stichting Woekerpolis Claim een akkoord heeft bereikt met Nationale-Nederlanden over een oplossing voor klanten van Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS met een woekerpolis.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Beide organisaties zijn mede-ondertekenaar van het akkoord.

De stichtingen zullen het bereikte onderhandelingsresultaat op korte termijn met een positief advies via een peiling voorleggen aan hun deelnemers.

Toelichting
Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: “Wij zijn blij dat we met Nationale- Nederlanden een oplossing hebben kunnen bereiken die vergelijkbaar is met de compensatieregeling van Delta Lloyd. Het is goed dat ook de klanten van Nationale-Nederlanden nu duidelijkheid en zekerheid over een oplossing krijgen. Te meer omdat inmiddels is gebleken dat deze oplossing kan rekenen op een groot draagvlak.”

Het akkoord biedt een redelijke en billijke compensatie voor veel polishouders. Ruim de helft van hen ontvangt een tegemoetkoming. De compensatieregeling is beter dan de eerdere Aanbeveling van de Ombudsman Financiële Dienstverlening. Daarnaast is er een aanvullend fonds beschikbaar voor mensen in schrijnende situaties. Dit onderhandelingsresultaat biedt op korte termijn duidelijkheid voor de polishouders, zonder dat zij zelf met de verzekeraar de strijd hoeven aan te gaan. Langdurige procedures kunnen hierdoor dus worden voorkomen.

Geen excuus
Marlies Pernot, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis: “Delta Lloyd was de eerste verzekeraar die over de brug kwam. Nu Nationale-Nederlanden volgt, is de trend definitief gezet. Alle consumenten met een woekerpolis hebben recht op dezelfde duidelijkheid over compensatie voor te veel betaalde kosten!”

Jan Maarten Slagter, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters: “Er is nu geen excuus meer voor andere verzekeraars om achter te blijven. Zij zullen snel met de Stichting Verliespolis tot zaken moeten komen.”

Meer
Lees -hier- meer over de woekerpolisaffaire.
Klik -hier- voor het persbericht van ING.

Lees ook:Ook Nationale Nederland treft schikking inzake woekerpolis
Lees ook:Delta Lloyd betaalt 300 miljoen wegens woekerpolis (update)
Lees ook:Woekerpolis en Verliespolis maken winst op schikking
Lees ook:Bos: iedereen moet schikken in woekerpolis (update)
Lees ook:Fortis bevestigt schikking woekerpolis

Eén reactie op “ING bevestigt schikking woekerpolis

  1. Robjebob Ettten-eur

    Vandaag kregen wij de meesteroplichters Nationale Nederlanden, dochter van nog grotere oplichter ING, een brief inzake uitstel tot begin 2011 voor het bepalen van een vergoeding “woekerpolis” in beleggingshypotheek.

    Dit is toch ongelooflijk! Z’n concern!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.