Fortis woest over geruchten: beschuldigt KBC

Fortis beschuldigt KBC van geruchtenGisteren daalde de koers van het aandeel Fortis 25 procent, nadat een gerucht over een op handen zijnde claimemissie de wereld in was gebracht. Fortis beschuldigt nu zakenbank KBC.

Fortis is woest. De bankverzekeraar gaat tot op de bodem uitzoeken wie er verantwoordelijk is voor het gerucht van gisteren, waardoor het aandeel Fortis bijna 25 procent daalde in een dag. Fortis zou volgens een stroom aan e-mails een claimemissie willen lanceren.

Verdenking
De verdenking van Fortis gaat uit naar de bank KBC. Deze zou een e-mail hebben opgesteld met daarin een melding over een kapitaalverhoging van 4 euro per aandeel. Op dit moment noteert de bankverzekeraar 6,66 euro, een verlies van 0,45 procent.

Verschillende media laadden de verdenking eerder op Atixis, een concurrent van KBC. Ook het Nederlandse effectenhuis MF Global wordt genoemd als mogelijke dader. MF Global zou ook op 15 juli jongstleden een rol hebben gespeeld in een spamaffaire rond Fortis.

Onderzoek
In reactie op de geruchten heeft Fortis een klacht ingediend bij de CBFA, de Belgische AFM. Ook de AFM zelf gaat onderzoek doen naar MF Global.

Lees ook:Fortis wil diamanten verkopen
Lees ook:Lehman Brothers zoekt oplossing
Lees ook:Bos gedaagd door boze aandeelhouders Fortis
Lees ook:ING ziet af van ABN AMRO
Lees ook:Alle reacties op Fortis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.