‘Obligatiehouders Lehman voor 110 miljard schip in’

Obligatiehouders Lehman voor 110 miljard schip inDe waarde van Lehman Brothers is gedecimeerd sinds het faillissement aanvroeg. Particuliere beleggers en pensioenhouders dreigen een van de grootste slachtoffers te worden van het faillissement van Lehman Brothers.

De obligatiehouders van Lehman Brothers gaan volgens de Financial Times mogelijk voor 110 miljard dollar het schip in. De krant berekende dat de investeerders, veelal pensioen- en beleggingsfondsen, het gedeeltelijke faillissement van de zakenbank slecht zullen verteren.

Hierdoor lijkt de particuliere belegger en de pensioenhouder een groot slachtoffer te worden van het faillissement van Lehman Brothers. De Nederlandse pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn bezaten eind 2007 gezamenlijk beleggingen ter waarde van 1,75 miljard euro in Lehman Brothers, Merrill Lynch en AIG.

Faillissement
Lehman Brothers vroeg op 15 september jongstleden faillissement aan. De aandelenkoers van de zakenbank is in de daaropvolgende dagen gezakt naar 0,19 dollar, terwijl Lehman een jaar geleden nog bijna 70 dollar noteerde.

Verkoop
De ontmanteling van Lehman Brothers is in volle gang. De zakenbank verkocht onlangs de Amerikaanse broker- en advies-activiteiten aan het Britse Barclays, en heeft de Aziatische onderdelen nu overgedaan aan het Japanse effectenhuis Nomura.

Bonus
Werknemers van Lehman in Groot-Brittannië zijn woest dat ze op straat staan, terwijl de top van Barclays een bonus van 2,5 miljard dollar meekrijgt. Premier Gordon Brown heeft koper Barclays opgeroepen het geld terug te vorderen.

Lees ook:Forse bonus voor top Lehman Brothers
Lees ook:Lehman, Merrill, AIG, Barclays, Bank of America, ECB, FED, olie, Aegon en Fortis
Lees ook:Zwarte zondag in Amerika
Lees ook:Lehman Brothers zoekt oplossing
Lees ook:AIG wil Lehman/Freddie/Fannie scenario voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.