Kinderachtige Telegraaf gooit met modder naar Belgen

Telegraag gooit met modder naar Belgen sBelgische media gaven Nederland afgelopen weekend onder uit de pan vanwege de nationalisatie van het Nederlandse deel van Fortis. De Telegraaf besloot ook met modder te gaan gooien.

De nationalisatie van het Nederlandse deel van Fortis kon in België niet op applaus rekenen. Belgische media noemden de actie van Nederland 'ronduit stuitend'. De Telegraaf vond het nodig om met modder te gaan gooien.

Zakenkrant De Tijd noemt Nederland 'een dief in de nacht, die weggeslopen is zonder verantwoordelijkheid te nemen'. Nederland krijgt ook kritiek van L'Echo, dat boos is dat 'België achterblijft met vergiftigde kredieten'. Volgens de Morgen was de de situatie van Fortis ‘de gedroomde hefboom’ voor Nederland.

De Standaard heeft kritiek op de opstelling van Bos en Balkenende: “Het is duidelijk dat Nederland revanche neemt na de brutale overval van Fortis, Santander en RBS op de Nederlandse banktrots ABN Amro vorig jaar”.

Telegraaf
De Belgische kritiek is weliswaar een beetje kinderachtig, de Telegraaf vindt echter nodig om hierop in te gaan. Het adopteerde het 'regionale bank-verzekeraartje’ van De Tijd en kwam zelf met 'België in één klap bancair dwergstaatje'.

In het artikel worden vooroordelen niet geschuwd: “Nadat de Belgen in de jaren tachtig en negentig al hun staal- en energieconcerns opgekocht zagen worden door buitenlandse partijen, is het land nu alleen qua bierbrouwen nog een wereldspeler.”

Ook citeert de Telegraaf de Belgische eerste minister Letterme, die inderdaad nogal verongelijkt is over de deal met Nederland: “In België werd daarbij nog steeds boos gekeken naar minister Bos (Financiën), die vrijdag zei dat na de nationalisatie van het 'Nederlandse' Fortis de 'besmette' onderdelen in België achterbleven. 'De heer Bos zegt helaas wel vaker ongelukkige dingen. Dat hoort kennelijk bij hem', aldus de premier”

Lees ook:‘Fortis Nederland kan ook aan BNP worden verkocht’
Lees ook:Verkoop Fortis aan BNP Paribas op losse schroeven
Lees ook:‘Nederland wilde 4 miljard niet betalen in zaak Fortis’
Lees ook:Brutale aanval van Nederland op Belgie
Lees ook:Bonussen ter sprake in Tweede Kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.