Spaargeld Icesave gegarandeerd

Spaargeld Icesave gegarandeerdMinister Bos meldde gisteravond dat gedupeerde spaarders van het IJslandse Icesave 'linksom of rechtsom hun geld terugkrijgen'. DNB stuurt een aanvraagformulier toe.

De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiën hebben gisteravond aangekondigd dat bij Icesave Nederland, onderdeel van Landsbanki, lopende rekeningen, spaarrekeningen of bijzondere spaarrekeningen zoals termijndeposito's gedekt zijn tot een maximum van 100.000 euro per rekeninghouder.

Onderhandeling
Vanaf vandaag zal een Nederlandse delegatie onderhandelen met IJsland. Mocht IJsland niet over de brug komen, dan zullen mogelijk juridische stappen volgen. IJsland is verplicht om per spaarder de eerste 20.000 euro te vergoeden, DNB vult dit aan tot maximaal 100.000 euro per persoon.

Afwikkeling
DNB zal de afwikkeling van de aanvragen verzorgen. Rekeninghouders hebben dus te maken met DNB en niet met de IJslandse autoriteiten. Het duurt naar verwachting 3 maanden totdat het geld weer bij de rekeninghouders is.

Aanvraagformulier
In de loop van volgende week zal de Nederlandsche Bank (DNB) aan alle rekeninghouders een aanvraagformulier toezenden.

“Rekeninghouders die het formulier niet op uiterlijk woensdag 22 oktober a.s. hebben ontvangen, worden verzocht zich schriftelijk te melden, onder vermelding op de enveloppe van het kenmerk 'Icesave”, aldus DNB.

Lees ook:DNB start betaling spaarders Icesave
Lees ook:IJsland zal verplichtingen nakomen
Lees ook:IJsland wil garantie van Nederland
Lees ook:Icesave gooit handoek in de ring
Lees ook:Snel duidelijkheid over Icesave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.