‘Top Fortis misleidde buitenwereld meermaals’

Top Fortis misleidde buitenwereld meermaalsHet Brusselse parket onderzoekt reeds een maand of er sprake is geweest van marktmanipulatie. Het onderzoek startte nog voordat allerlei partijen rechtszaken wilden aanspannen.

De Belgische zakenkrant de Tijd meldde vandaag dat het Brusselse parket onderzoekt of de (voormalige) topmannen van Fortis zich schuldig hebben gemaakt aan marktmanipulatie. Het onderzoek is al een maand geleden in stilte opgestart. Er zijn aanwijzingen dat cruciale bedrijfsinformatie is achtergehouden of verdraaid voor de buitenwereld.

Rechtbank
Nog voordat boze aandeelhouders en belangenbehartigers een advocaat in de arm namen, is de Belgische aanklager reeds begonnen om in stilte de zaak te onderzoeken. Nu dankzij de aanklachten van beleggers een onderzoeksrechter is aangewezen, is de zaak echter tegen de zin van het parket in een stroomversnelling geraakt.

Manipulatie
Het onderzoek is vooral toegespitst op aanwijzingen van marktmanipulatie. Mogelijk zijn de aandeelhouders van Fortis bewust te laat of foutief ingelicht over de situatie van de financiële groep. Het controversiële dossier is in handen van het hoofd van de financiële sectie van het Brusselse parket, Paul Dhaeyer.

Bron
Volgens welingelichte bronnen bevat de klacht van een 'insider' zeer concrete informatie. Uit het e-mailverkeer van Fortis-toplui zou kunnen worden afgeleid dat de buitenwereld het voorbije jaar meermaals is misleid.

Door het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek zullen alle burgerlijke rechtszaken over het Fortis-debacle moeten wachten. Dat geldt niet voor kortgedingrechtszaken, zoals de lopende procedures van Deminor en het advocatenkantoor Modrikamen om de overname van Fortis door BNP Paribas te bevriezen.

www.deaandeelhouder.nl

 

Lees ook:Fortis was gewaarschuwd over subprimecrisis
Lees ook:Verkoop Fortis aan BNP Paribas op losse schroeven
Lees ook:BNP Paribas schrapt BAVA dankzij Fortis
Lees ook:Ed Maas schuldig bevonden aan manipuleren aandelenkoers
Lees ook:Fortis deal Belgie wordt herzien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.