BNP Paribas schrapt BAVA dankzij Fortis

De voor vrijdag geplande aandeelhoudersvergadering zal niet doorgaan wegens de onzekerheid rondom Fortis.

BNP Paribas laat zijn aandeelhouders zich vrijdag aanstaande niet uitspreken over de aankoop van Fortis. De Franse bank schrapt voorlopig zijn BAVA, aangezien het de ontwikkelingen rondom Fortis eerst in kaart wil brengen.

Gisteren al zei BNP Paribas dat ‘aandeelhouders mogelijk het geduld gaan verliezen in de zaak Fortis’.  Het juridische steekspel, dat tussen Belgische Staat en ontevreden Fortis-aandeelhouders dreigt te ontstaan, schrikt aandeelhouders af.

In hoger beroep heeft de Belgische rechter vrijdagavond bepaald dat de raad van bestuur van Fortis buiten het boekje is gegaan door onderdelen te verkopen en hierbij geen toestemming te vragen aan de aandeelhouders. Als gevolg van de uitspraak mogen aandeelhouders zich nu alsnog uitspreken over de verkoop.

Waarschuwing
De Belgische krant de Tijd schreef gisteren vandaag dat BNP Paribas-topman Baudoin Prot de regering van België heeft gewaarschuwd dat het geduld van de aandeelhouders van BNP Paribas niet lang meer op de proef kan worden gesteld. Sinds de Fortis-deal op 6 oktober werd gesloten, is het aandeel BNP Paribas bijna gehalveerd, mede als gevolg van de onzekerheid in het Fortis-dossier.

Oplossing
“Inmiddels zoeken de Belgische overheid en BNP Paribas discreet, maar koortsachtig naar maximale garanties die de top van BNP Paribas kan helpen de eigen aandeelhouders ervan te overtuigen om door te gaan. Vandaar ook dat de overheid alle mogelijke juridische middelen inzet om onder het arrest van het hof van beroep van Brussel uit te geraken”, zo schrijft de Tijd

Alternatief
De Belgische overheid is alvast begonnen met de voorbereiding van een stand- alonescenario voor Fortis Bank België. Fortis dreigt als aandeelhouders voor de rechter gelijk krijgen een Belgische staatsbank te blijven.

Lees ook:Belgische Staat wil versnelde verkoop deel Fortis
Lees ook:Fortis deal Belgie wordt herzien
Lees ook:Verkoop Fortis aan BNP Paribas op losse schroeven
Lees ook:Leterme nuanceert BNP-Fortis deal
Lees ook:Fortis komt met vraag-en-antwoord lijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.