SNS Reaal leunt toch op Staat

SNS Reaal leunt toch op StaatSNS Reaal leed een verlies van 88 miljoen euro in het derde kwartaal.

SNS Reaal SNS Reaal kondigde vandaag, bij de presentatie van de kwartaalcijfers, aan dat het een kapitaalinjectie van 750 miljoen euro krijgt van de Staat. SNS Reaal is na ING en Aegon zodoende de derde partij die aanspraak maakt op het noodfonds van minister van Financiën Wouter Bos.

Commissarissen

Naast de injectie van Bos krijgt SNS Reaal nog eens 500 miljoen euro van de Stichting Beheer SNS Reaal. Zowel Bos als Stichting Beheer krijgen obligaties op het kernkapitaal in ruil voor de injectie. Daarnaast mag Bos een tweetal commissarissen benoemen en zal de raad van bestuur afzien van bonussen.

Opmerkelijk

SNS Reaal liet op 30 oktober jongstleden volgens het FD nog weten dat het 'geen interesse had om aan het infuus van de overheid te gaan liggen'. Bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen zei dat 'de staatssteun voor ING en Aegon nog niet veel goeds gebracht, alle reden voor om SNS niet aan te melden voor het noodfonds.'

In een telefonische reactie zegt een woordvoerder van SNS Reaal dat dergelijke uitspraken nooit door van Keulen zijn gedaan. De uitspraken zouden in een verkeerde context zijn geplaatst.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal kwam het nettoverlies van SNS Reaal uit op 88 miljoen euro. De volatiliteit van de markten wordt als hoofdschuldige gezien. Dit kostte SNS Reaal naar schatting 177 miljoen euro. Het onderliggende resultaat is 89 miljoen euro.

Lees ook:Beursupdate: Boskalis bereikt overeenstemming met Smit International
Lees ook:Ook ING heeft steun Staat nodig
Lees ook:Beursupdate 10 november: SNS Reaal zet de toon
Lees ook:Beurs van Amsterdam lager van start
Lees ook:Kroes deelt boete uit aan Belgisch Energiebedrijf

2 reacties op “SNS Reaal leunt toch op Staat

  1. Patrick

    Jammer dat je hier niet bijzet waarom ze nu dan juist wel het infuus van de overheid accepteren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Alexander Steemers

    Had ik nog geen tijd voor. SNS Reaal geeft geen echte ‘reden’, maar aangenomen mag worden dat het verlies van 177 wegens ‘volatiliteit op de markten’, oftewel slechte beleggingen, de reden is….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.