Beurs van Amsterdam lager van start

De beurs van Amsterdam zal vanochtend vermoedelijk lager van start gaan. Hiermee volgt het Damrak de rode slotcijfers op Wall Street. Amerikaanse beleggers waren not amused dat de FED enkele stimuleringsprogramma’s op termijn wil stopzetten, ondanks dat zij dit doet omdat de economie zich aan het herstellen is.

SNS Reaal komt met aandelenemissie

SNS wil voor 250 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven . Met dit nieuwe kapitaal wil de bank enerzijds een deel van zijn ontvangen staatssteun aflossen en anderzijds een aflossing doen bij de Stichting Beheer SNS Reaal. Met deze actie meent SNS een maximale besparing van 125 miljoen euro te realiseren dan wanneer zij de aflossingen op een later tijdstip zou doen. De uitgifte zal vandaag van start gaan en moet er uiterlijk op 10 december dit jaar toe hebben geleid dat de aflossingen hebben plaatsgevonden.

DSM ziet resultaten verbeteren

In een trading update liet DSM weten dat de resultaten over het derde kwartaal significant beter zijn dan die over het tweede kwartaal. Het bedrijfsresultaat zal boven de 100 miljoen euro uitkomen tegen 58 miljoen euro in het tweede kwartaal. Gezien de onzekere economische omstandigheden en de onduidelijkheid ten aanzien van de toekomstige vraag doet DSM echter geen kwantitatieve uitspraken over de verwachting voor geheel 2009.

FED kondigt einde stimuleringsprogramma’s aan

Wall Street is gisterenavond lager gesloten omdat beleggers zich zorgen maakten over een mogelijk einde aan bepaalde Amerikaanse stimuleringsprogramma’s. De FED maakte bekend dat de rente omgewijzigd blijft nu er tekenen van herstel waarneembaar zijn. Dit herstel leidde er tevens toe dat de FED bekijkt hoe het inkoopprogramma van hypotheekgerelateerde effecten zal moeten worden vormgegeven. Vooralsnog blijft dit programma bestaan, maar in 2010 moet deze wel beeindigd zijn. Dit betekent dat de FED de komende maanden de inkoopkracht zal terugbrengen om de markt zo voor te bereiden op het einde. Een dergelijke strategie volgt de instelling ook al voor de inkoop van staatsobligaties. De voorbereidingen om de twee programma’s te beeindigen versterken de woorden van de FED dat een economisch herstel in gang is gezet, toch zette het druk op beleggers.

Slotstanden

De Dow Jones sloot op 9.749 punten, een verlies van 0,8 procent. De S&P daalde met 1,0 procent en techbeurs Nasdaq verloor 0,7 procent. In Azie was de Nikkei-index na enkele dagen vakantie vandaag eindelijk weer geopend. De toonaangevende index won 1,5 procent en sloot op 10.526 punten. In Hong Kong staat de Hang Seng-index in de middaghandel flink lager, de index verliest bijna 3 procent.

Lees ook:Keurige winst AEX op rustige dag
Lees ook:SNS Reaal leunt toch op Staat
Lees ook:Amsterdamse beurs licht hoger van start
Lees ook:Beurs van Amsterdam opent licht lager
Lees ook:Beurs van Amsterdam gaat vanochtend vlak van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.