Bos voegt ABN AMRO en Fortis niet samen

Minister Wouter Bos van Financiën zal vandaag bekendmaken dat Fortis en ABN AMRO op termijn afzonderlijk zullen worden verkocht, zo schrijft de Volkskrant vandaag op basis van ‘ingewijden’.

Onzekerheid
“Bos wil met zijn besluit een einde maken aan de sluimerende onzekerheid over de toekomst van ABN Amro en Fortis Bank Nederland. Sinds de nationalisatie van beide banken botert het niet meer tussen de directies en de werknemers”, zo schrijft de krant. De OR van Fortis verwijt de top van ABN Amro onder meer een arrogante houding.

Integratie
Ondernemingsraden van beide bedrijven dringen ook aan op het stopzetten van de integratie. Een belangrijke reden om deze te stoppen, is het banenverlies (7.800) waarmee de integratie gepaard zal gaan.

De Volkskrant suggereert dat ‘een dergelijke sanering aan de vooravond van een ernstige economische recessie Bos en zijn PvdA politieke schade kunnen berokkenen’.

Toekomst
Over de toekomst van enkele specifieke onderdelen van de twee banken – zoals MeesPierson en bankbedrijf HBU – is nog geen definitief besluit genomen. Bos zou geen overhaaste stappen willen zetten met Fortis en ABN Amro. Het openlijk in de etalage zetten van bedrijfsonderdelen zou te veel onrust opleveren en klanten van de banken wegjagen

Lees -hier- meer over de nationalisatie van Fortis en ABN AMRO.

Lees ook:‘Fortis Nederland kan ook aan BNP worden verkocht’
Lees ook:Verkoop Fortis-ABN AMRO aan Deutsche Bank op lange baan
Lees ook:‘Fortis wil kroonjuwelen verkopen’
Lees ook:Bos beslist deze maand over Fortis en ABN AMRO
Lees ook:ING neemt ABN AMRO van Fortis over (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.