ABN Amro in overleg met RBS over terugkopen onderdelen

Minister Bos bevestigt het contact tussen beide banken.ABN Amro zou enkele onderdelen van Royal Bank of Scotland (RBS) die vorig jaar werden verkocht willen terugkopen. Minister Wouter Bos van Financiën zei gisteravond tegen de Financial Times dat er contact is geweest tussen de banken. Er zijn volgens Bos echter geen plannen om ABN Amro geheel in oude glorie te herstellen.

“We zien wel of ze er een prijs voor vragen, of dat ze de onderdelen gewoon weggeven”, zo zei Bos. RBS is dankzij de kredietcrisis in zwaar weer beland en is inmiddels in meerderheid van de Britse Staat.

Onderdelen
Het is volgens de Financial Times het meest voor de hand liggend dat ABN Amro zoveel mogelijk  internationale activiteiten, die het op dit moment niet meer heeft, wil terugkopen. Op dit moment is ABN Amro een nationale retailbank. Het onderdeel ‘corporate banking’, waarin veel grote particuliere klanten en MKB-bedrijven zijn ondergebracht, staat bovenaan de lijst van ABN Amro. Dit onderdeel is echter reeds geïntegreerd in RBS, waardoor het minder makkelijk verkocht kan worden.

Lees ook:Verkoop Fortis-ABN AMRO aan Deutsche Bank op lange baan
Lees ook:Bos voegt ABN AMRO en Fortis niet samen
Lees ook:‘Fortis Nederland kan ook aan BNP worden verkocht’
Lees ook:MinFin ontkent opdeling Fortis-ABN-AMRO
Lees ook:AIG wil Lehman/Freddie/Fannie scenario voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.